Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΝΑΤΟ: Εξετάζει νέο σχέδιο αποτροπής της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία

ΝΑΤΟ: Εξετάζει νέο σχέδιο αποτροπής της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία

Εξετάζεται το ενδεχόμενο ανάπτυξης επιπλέον στρατευμάτων και δημιουργίας αντιπυραυλικής άμυνας στην Ανατολική Ευρώπη.

Νέα σχέδια για τα τους τρόπους αποτροπής της Ρωσίας, μετά την επίθεση της στην Ουκρανία, φέρεται πως επεξεργάζεται το ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται ανώνυμους αξιωματούχους και διπλωμάτες, το ΝΑΤΟ θα ζητήσει από τους στρατιωτικούς του διοικητές σήμερα να εκπονήσουν νέα σχέδια για τα τους τρόπους αποτροπής της Ρωσίας, μετά την επίθεση της στην Ουκρανία και να εξετάσουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης επιπλέον στρατευμάτων και δημιουργίας αντιπυραυλικής άμυνας στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι υπουργοί Άμυνας θα συναντηθούν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ, ενώ οι ηγέτες των χωρών συμμάχων, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν, θα συγκεντρωθούν στις Βρυξέλλες στις 24 Μαρτίου, αναφέρει το Tanjug.

Οι υπουργοί θα ακούσουν επίσης τον Ουκρανό ομόλογό τους Oleksiy Reznikov, ο οποίος αναμένεται να υποστηρίξει την απόκτηση περισσότερων όπλων από ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ, αναφέρει η ertnews.gr, επικαλούμενη το politika.rs

«Πρέπει να προσαρμόσουμε τη στρατιωτική μας θέση για αυτή τη νέα πραγματικότητα», δήλωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί θα ξεκινήσουν μια σημαντική συζήτηση για συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας των μελών του ΝΑΤΟ μακροπρόθεσμα και σε όλους τους τομείς.

Αν και τουλάχιστον 10 από τα μεγαλύτερα μέλη του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας και της Γαλλίας, έχουν αναπτύξει περισσότερα στρατεύματα, πλοία και πολεμικά αεροσκάφη στις ανατολικές τους πλευρές και τα έχουν θέσει σε επιφυλακή, η Συμμαχία πρέπει ακόμα να εξετάσει πώς να αντιμετωπίσει την νέα κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024