Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αιχμηρή αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη Ρωσία

Η αιχμηρή αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη Ρωσία

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι “τζούνιορ”, επομένως μπορεί να έχουν επιβάλει κυρώσεις σε βάρος του πατέρα του, ας αναπαυθεί εν ειρήνη», δήλωσε σκωπτικά η Ψάκι

Ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι η Ρωσία μπορεί να επέβαλε κατά λάθος κυρώσεις σε βάρος του πατέρα του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεν βρίσκεται στη ζωή, επειδή παρέλειψε το «τζούνιορ» στο ακριβές όνομα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών (σ.σ. Τζόζεφ Ρόμπινετ Μπάιντεν τζούνιορ).

Σε αντίποινα για την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της, η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι συμπεριέλαβε τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών Λόιντ Όστιν, τον αρχηγό της CIA Ουίλιαμ Μπερνς, τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν, την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι και άλλους αξιωματούχους των ΗΠΑ σε μια λίστα απαγόρευσης εισόδου στη Ρωσία.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι “τζούνιορ”, επομένως μπορεί να έχουν επιβάλει κυρώσεις σε βάρος του πατέρα του, ας αναπαυθεί εν ειρήνη», δήλωσε σκωπτικά η Ψάκι και συμπλήρωσε: «Κανείς μας δεν σχεδιάζει ταξίδια αναψυχής στη Ρωσία, κανείς μας δεν έχει τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους δεν θα έχει πρόσβαση, οπότε θα προχωρήσουμε μπροστά», συμπλήρωσε.

Η κίνηση της Ρωσίας είχε μάλλον συμβολικό χαρακτήρα, αφού το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι εάν χρειαστεί θα διασφαλίσει πως τυχόν επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους από τη συγκεκριμένη λίστα θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν.

«Νομίζω πως είμαστε βέβαιοι ότι εάν χρειαστεί να έχουμε… άμεσες ή έμμεσες διαβουλεύσεις με τη Ρωσία, θα μπορέσουμε να τις πραγματοποιήσουμε», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024