Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Καιρός: Άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση από την μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα αναπτυχθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια θα διαλυθούν.

Ωστόσο αυτή η συννεφιά το ξημέρωμα θα δώσει λίγες τοπικές βροχές μικρής έκτασης στο εσωτερικό της Κρήτης, και ασθενή χιονόπτωση στα ορεινά του νησιού.

Στην υπόλοιπη χώρα η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, στα δυτικά και νότια μάλιστα θα διατηρηθεί αυτό το σκηνικό, με αίθριο καιρό όλη την ημέρα. Στα βόρειο-βορειοδυτικά, μετά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις που όσο βαδίζουμε προς το βράδυ, θα έχουν την τάση να πυκνώνουν.

Νέα άνοδο περιμένουμε να σημειώσει η θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στους 13-15 βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες στα ηπειρωτικά και 12-14°C κατά μέσο όρο στα νησιωτικά τμήματα της χώρας. Χαμηλές θα είναι όμως για ακόμα μια ημέρα οι ελάχιστες θερμοκρασίες και θα δημιουργηθεί παγετός στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3-4 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 3-5 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 6-7 μποφόρ, το απόγευμα θα υποχωρήσουν.

Στην Αττική θα πρέπει να περιμένουμε τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι και περισσότερο ήλιο στο δεύτερο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία από 2-13°C και οι άνεμοι βόρειοι θα πνέουν μέχρι 4-6 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αραιή συννεφιά, από το μεσημέρι και στη συνέχεια κατά διαστήματα θα πυκνώνει. Η θερμοκρασία από 2-12°C στο κέντρο της πόλης, μεταβλητοί οι άνεμοι στο Θερμαϊκό 2-3 μποφόρ.

Όσον αφορά στον καιρό τις επόμενες μέρες, την Τετάρτη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, θα αναπτυχθούν όμως νεφώσεις πυκνές από βορρά προς νότο. Και στα βορειανατολικά το απόγευμα και το βράδυ θα βρέξει τοπικά, με λίγα χιόνια στα αντίστοιχα ορεινά.

Οι άνεμοι σε δυτικές κυρίως διευθύνσεις 3-5 στα νότια και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 15-18 βαθμούς Κελσίου. Οι συγκεκριμένες μέγιστες τιμές, μπορούμε να πούμε ότι αγγίζουν τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, έστω και πρόσκαιρα. Καθώς από την Πέμπτη και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια φθίνουσα πορεία, με το κρύο να επανέρχεται το σαββατοκύριακο.

Την Πέμπτη στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, στην Κρήτη και αργότερα και στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές και αρκετή συννεφιά στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και αργά το βράδυ θα χιονίσει σε χαμηλότερο υψόμετρο στη βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία σε πτώση στα βόρεια με 12 βαθμούς Κελσίου το μεσημέρι, 14°C στα ανατολικά και 17-18°C στις υπόλοιπες περιοχές, με βορειοανατολικό άνεμο στα πελάγη 4-6 και το βράδυ θα ενισχυθεί στα 7 μποφόρ.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024