Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου μετά τη συνάντηση Κίνας - ΗΠΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η πρώτη αντίδραση του Λευκού Οίκου μετά τη συνάντηση Κίνας – ΗΠΑ

Οι σύμβουλοι εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, και της Κίνας, Γιανγκ Τζιεσί, είχαν σήμερα «κρίσιμη» συνάντηση στη Ρώμη για τον εν εξελίξει πόλεμο στην Ουκρανία

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του Τζέικ Σάλιβαν και του Γιανγκ Τζιεσί στη Ρώμη από την οποία επρόκειτο να επηρεαστεί όχι μόνο η στάση του Πεκίνου έναντι της Ρωσίας στο μέτωπο της Ουκρανίας αλλά και ευρύτερα η πορεία των σινοαμερικανικών σχέσεων σε μια περίοδο ιδιαίτερα έντονη για τις διεθνείς εξελίξεις όπως είναι η τρέχουσα.

Μετά τη συνάντηση ο Λευκός Οίκος εξέδωσε μία λιτή ανακοίνωση χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για την πορεία των συζητήσεων. Ειδικότερα αναφέρει:

«Η συνάντησή του Τζέικ Σάλιβαν με τον Γιανγκ Τζιεσί έρχεται ως συνέχεια της διαδικτυακής επικοινωνίας της 15ης Νοεμβρίου 2021 μεταξύ του Προέδρου Μπάιντεν και του Προέδρου Σι. Ο κ. Σάλιβαν έθεσε μια σειρά θεμάτων στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, με ουσιαστική συζήτηση για τον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Υπογράμμισαν επίσης τη σημασία της διατήρησης ανοικτών γραμμών επικοινωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας».

Η αναφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ νωρίτερα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων και πριν ολοκληρωθούν οι συνομιλίες ώστε να έχει εκτίμηση για τα αποτελέσματά τους δήλωσε:

«Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας και η αντιπροσωπεία μας έθεσαν άμεσα και πολύ ξεκάθαρα, τις ανησυχίες μας σχετικά με την υποστήριξη της ΛΔΚ [Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας] προς τη Ρωσία μετά την εισβολή, και τις επιπτώσεις που οποιαδήποτε τέτοια υποστήριξη θα είχε για τις σχέσεις της Κίνας όχι μόνο με εμάς, αλλά και για τις σχέσεις της σε όλο τον κόσμο, που περιλαμβάνουν τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην Ευρώπη και στον Ινδο-Ειρηνικό».

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024