Ινδονησία: Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ έπληξε τη δυτική ακτής της Σουμάτρας
Το επίκεντρο του σεισμού των 6,8 Ρίχτερ που έπληξε τη δυτική ακτή της Σουμάτρας, στην Ινδονησία, εντοπίστηκε στον υποθαλάσσιο χώρο 167 χιλιόμετρα δυτικά της παραθαλάσσιας πόλης Παριαμάν.
Ισχυρή σεισμική δόνηση (μπλε κουκίδα στον χάρτη, επάνω, από το usgs.gov) έπληξε σήμερα τη δυτική ακτή της Σουμάτρας, στην Ινδονησία, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS) και το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο (EMSC).
Στον υποθαλάσσιο χώρο
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 04:09 (τοπική ώρα· στις 23:09 χθες Κυριακή ώρα Ελλάδας) με επίκεντρο στον υποθαλάσσιο χώρο 167 χιλιόμετρα δυτικά της παραθαλάσσιας πόλης Παριαμάν, σε βάθος 21 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS.
Το EMSC υπολόγισε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών και το εστιακό του βάθος του ήταν 40 χιλιόμετρα.
Πηγή: ΑΠΕ
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
