Ινδονησία: Ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ έπληξε τη δυτική ακτής της Σουμάτρας
Το επίκεντρο του σεισμού των 6,8 Ρίχτερ που έπληξε τη δυτική ακτή της Σουμάτρας, στην Ινδονησία, εντοπίστηκε στον υποθαλάσσιο χώρο 167 χιλιόμετρα δυτικά της παραθαλάσσιας πόλης Παριαμάν.
Ισχυρή σεισμική δόνηση (μπλε κουκίδα στον χάρτη, επάνω, από το usgs.gov) έπληξε σήμερα τη δυτική ακτή της Σουμάτρας, στην Ινδονησία, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο (USGS) και το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο (EMSC).
Στον υποθαλάσσιο χώρο
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 04:09 (τοπική ώρα· στις 23:09 χθες Κυριακή ώρα Ελλάδας) με επίκεντρο στον υποθαλάσσιο χώρο 167 χιλιόμετρα δυτικά της παραθαλάσσιας πόλης Παριαμάν, σε βάθος 21 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS.
Το EMSC υπολόγισε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών και το εστιακό του βάθος του ήταν 40 χιλιόμετρα.
Πηγή: ΑΠΕ
- Επλήγη πλοίο στα στενά του Ορμούζ – «Την πιο σφοδρή επίθεση» κατά του Ισράηλ εξαπέλυσε το Ιράν
- EE: Σύσταση για μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα
- Συνταγή: Μπολ ρυζιού με αβοκάντο
- Σοβαρό τροχαίο με δύο 19χρονους στη Θεσσαλονίκη – Διασωληνωμένος ο ένας
- Αίθριος ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Πού θα βρέξει
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Μαρτίου
- Διατροφή: Η μια κίνηση που «ρίχνει» τις θερμίδες χωρίς να μειώσουμε την ποσότητα
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης εκτόξευσαν πυραύλους εναντίον αμερικανικής βάσης στο Κουβέιτ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/taneli-lahtinen-3G8p__Lv8iM-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442