Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έδεσσα: Ταξίδι στο χρόνο με εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας

Έδεσσα: Ταξίδι στο χρόνο με εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας

Ο Δήμος Έδεσσας αξιοποίησε την χρηματοδότηση από το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg και δημιούργησε μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, με την οποία επισκέπτες και δημότες μπορούν να δούνε την συνοικία του Βαροσίου όπως ήταν πολλά χρόνια πίσω.

Ο Δήμος Έδεσσας μέσω καινοτόμου εφαρμογής προσφέρει ταξίδι στο χρόνο σε κατοίκους και επισκέπτες. Το eVAROSI υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου CINECULTURE που χρηματοδοτήθηκε από το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg και αφορά μία πρωτότυπη και εντυπωσιακή παρουσίαση της παραδοσιακής συνοικίας της Έδεσσας, του Βαροσίου.

Οι επισκέπτες, αλλά και οι κάτοικοι, μέσω της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) με τίτλο eVAROSI μπορούν να ενημερωθούν για την παραδοσιακή συνοικία της Έδεσσας και να δουν τα σπίτια της όπως ήταν πριν αρκετές δεκαετίες. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει το eVAROSI ως την μεγαλύτερη εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που υπάρχει στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως.

Επίσης, το Βαρόσι, έχει τον δικό του χώρο για την παρουσίαση της αρχιτεκτονικής, της ιστορίας και του πολιτισμού της Έδεσσας! Στο Σπίτι του Βαροσίου οι επισκέπτες μετά από μία σειρά ενημερωτικών video παρακολουθούν μία παραγωγή για την Έδεσσα και το Βαρόσι.

Στη συνέχεια μέσω της 3D αναπαράστασης του συνόλου των κτηρίων του Βαροσίου ενημερώνονται με διαδραστικό τρόπο για την αρχιτεκτονική κληρονομιά της συνοικίας εμβαθύνοντας ανάλογα με τον βαθμό ενδιαφέροντος τους, ενώ στο τέλος με τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας (virtual reality) μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του ταξιδιού στο Βαρόσι των προηγούμενων δεκαετιών, με τη χρήση των VR γυαλιών και της ειδικής εφαρμογής.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024