
Τζόνσον σε Ζελένσκι: Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για ενίσχυσης της άμυνας της Ουκρανίας
Οι δύο ηγέτες «καταδίκασαν τη δολοφονία του Μπρεντ Ρενό και αμέτρητων ακόμα αθώων Ουκρανών καθώς και την απαγωγή των δημάρχων του Ντνιπορούντνι και της Μελιτόπολης», όπως αναφέρει το γραφείο του Τζόνσον.
Η Βρετανία θα συνεχίσει να αναζητεί περισσότερους τρόπους για να ενισχύσει την άμυνα της Ουκρανίας, είπε ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ο Τζόνσον πρόσθεσε ότι η Βρετανία θα συνεργαστεί με τους εταίρους της, μεταξύ άλλων στη συνάντηση των χωρών της στρατιωτικής συμμαχίας JEF (Joint Expeditionary Force) την Τρίτη στο Λονδίνο, ώστε να εξετάσουν περισσότερες επιλογές για την ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας.
Επίσης, οι δύο ηγέτες «καταδίκασαν τη δολοφονία του Μπρεντ Ρενό και αμέτρητων ακόμα αθώων Ουκρανών καθώς και την απαγωγή των δημάρχων του Ντνιπορούντνι και της Μελιτόπολης», όπως αναφέρει το γραφείο του Τζόνσον.
Ο Ζελένσκι ανέφερε στο Twitter ότι είχε σήμερα επικοινωνία με τον Μπόρις Τζόνσον αλλά και τον πρωθυπουργό της Τσεχίας.
Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, συζήτησαν για τις μάχες που δίνει ο ουκρανικός λαός απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα καθώς και για τις εγκληματικές επιθέσεις της Ρωσίας κατά αμάχων.
«Ευχαρίστησα τους εταίρους μας για τη σημαντική τους στήριξη. Την εκτιμούμε», πρόσθεσε, χρησιμοποιώντας εκ νέου.
Held talks with ?? PM @BorisJohnson and ?? PM @P_Fiala. Talked about ?? people’s struggle against Russian aggression, about Russia’s criminal attacks on civilians. Thanked the partners for their important support. We appreciate it. #StopRussia
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 13, 2022
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
- Massive Attack: Δυστοπία, Τομ Γουέιτς και επιστροφή στη δισκογραφία με έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς
- Καμερούν: Ο Πάπας Λέων καταγγέλλει έναν κόσμο που «ρημάζεται από τυράννους»
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά ΥΠΕΝ για την πολεοδόμηση σε περιοχές Natura
- «Στη λίστα για τον πάγκο του Άρη ο Λάκοβιτς» (pic)
- Η γη της ελιάς: Μια απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις






