Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκληροί μισθοφόροι μπαίνουν στον πόλεμο στην Ουκρανία

Σκληροί μισθοφόροι μπαίνουν στον πόλεμο στην Ουκρανία

Μόλις χθες ο Ρώσος υπουργός Άμυνας. Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε πως τουλάχιστον 16.000 μισθοφόροι κυρίως από τη Μέση Ανατολή, θέλουν να πολεμήσουν στο ουκρανικό μέτωπο

Αφρικανοί καταφθάνουν ως εθελοντές στο πλευρό των Ρώσων στον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας. Η μάχη ενδυναμώνεται με στρατό μισθοφόρων. Αποτελούν την πιο σκληρή μορφή μαχητών, που δεν γνωρίζουν από εθνότητες, ένοπλους ή αμάχους. Δρουν κατ’ εντολή όποιου πληρώνει και στο πέρασμά τους σκορπούν τον θάνατο.
«Ρώσοι αδέλφια μας, εμείς οι Αφρικανοί, ερχόμαστε σύντομα. Κουράγιο! Κουράγιο!».

Στο βίντεο που ανέβασαν Ουκρανοί στο διαδίκτυο δείχνει πάνοπλους Αφρικανούς μαχητές να δηλώνουν έτοιμοι να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων στην Ουκρανία.

«Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι στρατιώτες πραγματοποιούν στρατιωτικές επιχειρήσεις προκειμένου να επιβάλλουν την ειρήνη εναντίον του ουκρανικού εθνικισμού. Εμείς, οι φαντάροι από την Αφρική, είμαστε έτοιμοι να πάμε κοντά στα αδέλφια μας τους Ρώσους, να βρεθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε».

Είναι η ώρα των μισθοφόρων. Της πιο σκληρής μορφής μαχητών, που δεν γνωρίζουν από εθνότητες, ένοπλους ή αμάχους. Σκοτώνουν κατ’ εντολή όποιου πληρώνει και λεηλατούν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η λεγεώνα των… Ρώσων

Μόλις χθες ο Ρώσος υπουργός Άμυνας. Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε πως τουλάχιστον 16.000 μισθοφόροι κυρίως από τη Μέση Ανατολή, θέλουν να πολεμήσουν στο ουκρανικό μέτωπο.

Όπως αποκαλύπτει το BBC ήδη από τις πρώτες μέρες των μαχών μέσω της πλατφόρμας Telegram ειδοποιούνται μισθοφόροι κυρίως πρώην στελέχη της «αόρατης» ομάδας Wagner. Στις ιδιωτικές συζητήσεις ο πόλεμος αναφέρεται ως «πικ νικ στην Ουκρανία», ενώ οι προϋποθέσεις μειώνονται ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των πολεμιστών.

Οι ουκρανικές Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο με μισθοφόρο που συνελήφθη στο πεδίο της μάχης.

Υπό την κάλυψη της συμμετοχής στη ρωσική Ομοσπονδία ο Πούτιν στέλνει στο μέτωπο και Τσετσένους μαχητές. Σκληροτράχηλους μουσουλμάνους πιστούς στον ηγέτη τους, Ραζμάν Καντίροφ, που δεν ξεχνούν να επικαλεστούν τον Αλλάχ.

Μαχητές της ελευθερίας

Από τα πολωνικά σύνορα περνούν επίσης καθημερινά μισθοφόροι που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Κιέβου. Η πηγή των χρημάτων άγνωστη, ενώ οι ίδιοι δηλώνουν απλά εθελοντές που πηγαίνουν για να βοηθήσουν. Ένας από αυτούς ο Ματίας, που μίλησε στην απεσταλμένη του MEGA, στην Πολωνία, Βελίκα Καραβάλτσιου.

Μαυροντυμένος περιμένει υπομονετικά στα σύνορα για να περάσει σε ουκρανικό έδαφος. Επικαλείται μακρινή καταγωγή από την Ουκρανία και υπενθυμίζει πως στη χώρα του την Τσεχία, έχουν εμπειρίες από τη σοβιετική εισβολή.

«Πάω να δω τι μπορώ να κάνω. Θα πάω στη Λβιβ και μετά ίσως συνεργαστώ με κάποιον στον δρόμο προς το Κίεβο και μετά θα δω…», είπε.

Κοντά του ο Μάικλ από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχοντας ραμμένη στα ρούχα του την αστερόεσσα, δηλώνει πως είχε πολεμήσει ως πεζοναύτης στο Αφγανιστάν και πηγαίνει στην Ουκρανία ως μαχητής για την ελευθερία.

Όσο ο πόλεμος συνεχίζεται τόσο οι επαγγελματίες του πολέμου θα γεμίζουν με χρήμα βαμμένο με το αίμα αθώων πολιτών.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024