Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Μπορεί να υπάρξει πρόοδος στα ζητήματα του Αιγαίου

Ερντογάν σε Μητσοτάκη: Μπορεί να υπάρξει πρόοδος στα ζητήματα του Αιγαίου

Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες - Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας

Σχεδόν μία ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρική κατοικία στην Κωνσταντινούπολη, εξέδωσε ανακοίνωση η Διεύθυνση Επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, ενώ ακολούθησαν δηλώσεις του έλληνα πρωθυπουργού, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο πλευρές έβαλαν τα θεμέλια για βελτίωση των σχέσεών τους.

Όπως αναφέρει, κατά τη συνάντηση, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τις τρέχουσες γεωπολιτικές εξελίξεις με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκφράζοντας τους προβληματισμούς τους.

Επιπλέον, επικεντρώθηκαν στα αμοιβαία οφέλη από τη ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Παρά τις διαφωνίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, στη συνάντηση συμφωνήθηκε να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και να βελτιωθούν οι διμερείς σχέσεις.

Οι διμερείς σχέσεις

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στα βήματα που έχει κάνει η Τουρκία με στόχο να γυρίσει νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις.

Δήλωσε, επίσης, ότι διατηρεί την πεποίθησή του ότι θα σημειωθεί πρόοδος σε ζητήματα όπως «τα προβλήματα του Αιγαίου, οι μειονότητες, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και η λαθρομετανάστευση και να προχωρήσουν οι σχέσεις σε υψηλότερο επίπεδο».

Δηλώνοντας ότι τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν με ειλικρινή διάλογο, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι ως δύο γειτονικές χώρες πρέπει πάντα να συνομιλούν, όχι μόνο σε περιόδους κρίσης.

Τσάι και συμπάθεια

Σημειώνεται πως οι δύο ηγέτες είχαν μια ολιγόλεπτη συνομιλία μπροστά στις κάμερες πριν τη συνάντηση. «Με όλα αυτά που συμβαίνουν έχουμε πολλά να συζητήσουμε για την περιοχή μας», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης και ο τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι «θα τα συζητήσουμε όλα».

Για την εμφάνιση και των δύο, χωρίς γραβάτα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η χαλαρή ενδυμασία αρκετές φορές προσφέρεται για πιο σοβαρές συζητήσεις».

Πριν καθίσουν στο τραπέζι, ο Ταγίπ Ερντογάν έδειξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τη χιονισμένη θέα προς το Βόσπορο από τον χώρο όπου θα γευμάτιζαν.

Αφού κάθισαν στο τραπέζι, οι δύο άνδρες είχαν ένα διάλογο για το τι θα πιουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως το νερό είναι μια χαρά, αλλά πως θα έπινε ευχαρίστως και τσάι, αν αυτό έκανε και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024