Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θύελλα προκαλεί στη Φλόριντα ο νόμος «μη λες γκέι» για τα σχολεία

Θύελλα προκαλεί στη Φλόριντα ο νόμος «μη λες γκέι» για τα σχολεία

Η πρόταση απαγορεύει τα μαθήματα σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στα παιδιά 4-8 ετών.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ νομοσχέδιο που ψήφισε το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικανούς νομοθετικό σώμα της Φλόριντα επιβάλλοντας περιορισμούς στη συζήτηση που μπορεί να γίνεται στις σχολικές αίθουσες της Πολιτείας σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου.

Η πρόταση, την οποία οι Δημοκρατικοί αποκαλούν «»Don’t Say Gay» bill», «νομοσχέδιο «Mη λες γκέι»», περιμένει πλέον τη (βέβαιη) υπογραφή του Ρεπουμπλικανού κυβερνήτη, και πιθανού μελλοντικού υποψηφίου για την προεδρία, Ρον ΝτεΣάντις, προκειμένου να αποκτήσει ισχύ νόμου. Μαθητικές διαμαρτυρίες έχουν πραγματοποιηθεί ωστόσο σε όλη τη Φλόριντα: πολλοί μαθητές συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, ενώ εξελισσόταν η ψηφοφορία, στην έδρα του τοπικού Κογκρέσου φωνάζοντας «Εμείς λέμε γκέι».

Η πρόταση αφορά τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως οκτώ χρόνων και απαγορεύει την προσθήκη μαθημάτων σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στο σχολικό πρόγραμμα. «Θα διασφαλίσουμε ότι οι γονείς μπορούν να στέλνουν το παιδί τους στο νηπιαγωγείο χωρίς να εγχέονται κάποια από αυτά τα πράγματα στο σχολικό πρόγραμμα» διακήρυξε ο Ρον ΝτεΣάντις καταγγέλλοντας όσους αποκαλούν το νομοσχέδιο «Μη λες γκέι» ότι «προωθούν ψευδή αφηγήματα». «Αυτό το νομοσχέδιο λέει «Γονείς, το δικαίωμά σας να μεγαλώνετε το παιδί σας δεν σταματάει τη στιγμή που μπαίνει στην τάξη»», προσυπέγραψε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Ντάνι Μπέργκις.

Οι επικριτές του νομοσχεδίου, ωστόσο, θεωρούν πως το νομοσχέδιο θα στιγματίσει τους ομοφυλόφιλους, θα βλάψει τα παιδιά και θα οδηγήσει σε οικονομικά καταστροφικές αγωγές εναντίον σχολικών περιφερειών, που θα μπορούσαν να μηνυθούν για παραβίασή του. Οι Δημοκρατικοί θεωρούν τη διατύπωση του νομοσχεδίου εσκεμμένα αόριστη ώστε να κάνει τους δασκάλους να φοβούνται να μιλήσουν για θέματα σχετικά με την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

«Εχουμε αποτύχει ως νομοθετικό σώμα αν εκατοντάδες παιδιά στέκονται έξω φωνάζοντας για τα δικαιώματά τους» δήλωσε ο Τζέισον Πίτσο, ένας Δημοκρατικός γερουσιαστής της Πολιτείας. Η ακτιβιστική ομάδα Equality Florida προειδοποίησε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη αν το νομοσχέδιο «θέσει σε κίνδυνο έστω και ένα παιδί, φιμώσει έστω και έναν δάσκαλο, ή επηρεάσει αρνητικά έστω και μία οικογένεια». Στους επικριτές του νομοσχεδίου συμπεριλαμβάνεται και ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, που το έχει αποκαλέσει «απεχθές».

Το επίμαχο νομοσχέδιο στη Φλόριντα είναι, όπως επισημαίνουν οι βρετανικοί «Times», το τελευταίο μιας σειράς νομοθετικών πρωτοβουλιών των Ρεπουμπλικανών με στόχο την περιστολή της συζήτησης σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου στις σχολικές αίθουσες, καθώς τα αμερικανικά σχολεία εξελίσσονται σε ένα κρίσιμο πεδίο μάχης, στο πλαίσιο των «culture wars», των «πολιτισμικών πολέμων» που μαίνονται.

Σύμφωνα με την Pen America, μια οργάνωση που προασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης, συνολικά εννέα Πολιτείες εξετάζουν προτάσεις που θα περιορίσουν τη συζήτηση για αυτά τα ζητήματα. Η Γερουσία της Οκλαχόμα, για παράδειγμα, προωθεί νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει βιβλία που περιλαμβάνουν «τη μελέτη του σεξ, των σεξουαλικών τρόπων ζωής, ή της σεξουαλικής δραστηριότητας» στις σχολικές βιβλιοθήκες.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024