Στο διάστημα της συνύπαρξής τους στην Μπαρτσελόνα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα από τη θέση του προπονητή και ο Λιονέλ Μέσι από το χορτάρι κατέκτησαν τα πάντα.

Ο καταλανός τεχνικός υπογράμμισε το πόσο επιδραστικός ήταν ο αργεντινός άσος στο παιχνίδι των Μπλαουγκράνα, αλλά και στην καριέρα του ίδιου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ole, ο Γκουαρντιόλα τόνισε πως ο Μέσι είναι σαν τον Μάικλ Τζόρνταν, ενώ ξεκαθάρισε ότι του χρωστάει ένα καλό μπουκάλι κρασί:

«Χωρίς τον Λίο Μέσι θα ήταν απίθανο το να κερδίσουμε τίτλους. Ο Μέσι είναι σαν τον Τζόρνταν! Ήξερα πως όταν κάτι δεν πάει καλά, θα εμφανιζόταν ο Μέσι. Του χρωστάω ένα καλό μπουκάλι κρασί για να τον ευχαριστήσω για τα συμβόλαιο που μου χάριζε με τις εμφανίσεις του».

Στη συνέχεια, ο Γκουαρντιόλα δήλωσε: «Τι είναι ο Μέσι για εμένα; Ο Μέσι με δίδαξε πολλά πράγματα, με έκανε πιο… ανταγωνιστικό και σήμαινε τα πάντα για μένα. Και ο ίδιος ξέρει πως, όσο ήταν στην Μπαρτσελόνα, είχε δίπλα του παίκτες τεράστιας αξίας που τον βοήθησαν και το εκτιμά. Γνωρίζει πώς έχει φθάσει μέχρι εδώ και ποιοι τον έχουν βοηθήσει».