Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κορυφαία μπαλαρίνα των Μπολσόι κατά του Πούτιν - «Ντρέπομαι για τη Ρωσία»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κορυφαία μπαλαρίνα των Μπολσόι κατά του Πούτιν – «Ντρέπομαι για τη Ρωσία»

Η κορυφαία πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι λέει ότι «ντρέπεται» για τη Ρωσία μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία

Μια κορυφαία πρίμα μπαλαρίνα των Μπολσόι δίνει ένα γερό χτύπημα στον πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι «ντρέπεται» για τη Ρωσία.

Η Olga Smirnova εξέφρασε την αντίθεσή της στην εισβολή στην Ουκρανία – όπου ζει η οικογένειά της.

«Δεν μπορώ παρά να πω ότι με κάθε ίνα της ψυχής μου είμαι κατά του πολέμου», είπε σε μια συναισθηματική ανάρτηση στο Telegram. «Πιθανώς τόσοι ακόμα Ρώσοι έχουν συγγενείς ή φίλους που ζουν στην Ουκρανία».

Το αστέρι του μπαλέτου, γεννημένο στην Αγία Πετρούπολη, που έχει δύο προγραμματισμένες παραστάσεις αυτόν τον μήνα είπε ότι ο παππούς της είναι Ουκρανός – «και εγώ είμαι το ένα τέταρτο Ουκρανή».

Σε μια γενναία και ειλικρινή επίθεση στον πόλεμο, είπε: «Συνεχίζουμε να ζούμε στον 20ο αιώνα, αν και ονομαστικά στον 21ο».

Μπαράζ παραιτήσεων στα θέατρα της Μόσχας

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Μαγιακόφσκι Μιντάουγκας Καρμπαούσκις (Mindaugas Karbauskis), που ήταν στο τιμόνι του θεάτρου από το 2011, δημοσιοποίησε επιστολή παραίτησης μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, γράφοντας και στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «Φεύγω κι εγώ».

Ο Καρμπαούσκις κατέθεσε την επιστολή παραίτησής του στο Τμήμα Πολιτισμού της πόλης της Μόσχας. Σύμφωνα με τον Εργατικό Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να λήξει τη σύμβαση του σε δύο εβδομάδες.

Ο Ρίμας Τουμίνας (Rimas Tuminas) ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Θεάτρου Βαχτάγκοφ της Μόσχας, αλλά θα μείνει στο θέατρο σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Ο Τουμίνας είναι πολίτης της Λιθουανίας και δήλωσε ότι θα επιστρέψει οριστικά στο Βίλνιους.

Εν τω μεταξύ, το θέατρο Μπολσόι ακύρωσε την πρεμιέρα του μπαλέτου The Art of Fugue, που ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Μαρτίου. Ο χορογράφος Αλεξέι Ρατμάνσκι, που ήταν ο σκηνοθέτης αυτής της παράστασης, έφυγε από τη Ρωσία.

Ο Ρατμάνσκι φέρεται να είπε: «Όταν έρθει η ώρα, ελπίζω να επιστρέψω στη Μόσχα για να ολοκληρώσω αυτήν την παραγωγή». Ο Ρατμάνσκι υπήρξε από το 2004-2009 καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου Μπολσόι. Από το 2009 είναι μόνιμος χορογράφος του American Ballet Theatre.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024