Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία – Ανησυχία για Τουρκία
Το 53% θεωρεί πως θα έχει αρνητική επίδραση στα ελληνοτουρκικά ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ανησυχία για αρνητικές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία εκφράζουν οι πολίτες, με τους έξι στους δέκα παράλληλα να θεωρούν ότι η στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας με την αποστολή όπλων θα δυσκολέψει τη θέση της χώρας μας.
Θα ευνοηθεί η Τουρκία
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ABACUS για τον Alpha που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 2 και 8 Μαρτίου σε δείγμα 1.026 ατόμων για τον πόλεμο στην Ουκρανία το 53% θεωρεί πως θα έχει αρνητική επίδραση στα ελληνοτουρκικά, καθώς θα ευνοηθεί η Τουρκία. Το 29% λέει πως ίσως θα υπάρξει αρνητική επίδραση, το 17% διαφωνεί, ενώ το 3% ΔΞ/ΔΑ.
Για το αν θα επιδεινωθούν οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας, το 67% απαντάει «ναι», το 22% «ίσως», το 10% «όχι» και το 1% ΔΞ/ΔΑ.
Για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία από την Ελλάδα: Το 62% λέει πως θα δυσκολέψει τη θέση της Ελλάδας, το 27% πως θα βοηθήσει, το 9% υποστήριξει πως δεν θα συμβεί τίποτα από τα δύο και 3% ΔΞ/ΔΑ.
Διαβάστε επίσης Δημοσκόπηση: «Όχι» στην αποστολή εξοπλισμού στην Ουκρανία, «ναι» στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Διαβάστε επίσης Δημοσκόπηση: Τι λένε οι πολίτες για την αποστολή ελληνικών όπλων στον πόλεμο της Ουκρανίας
Ακρίβεια και καθημερινότητα
Παράλληλα καταγράφεται ως σημαντικότερο πρόβλημα από όλα η ακρίβεια. Στο ερώτημα ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα: 17% κοροναϊός, 48% ακρίβεια, 1% κανένα δεν είναι σημαντικό, 33% το ίδιο σημαντικά και τα δύο.
Πώς θα είναι η καθημερινότητα τους επόμενους 12 μήνες: Χειρότερη 59%, 25% ίδια, 13% καλύτερη.
Πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την ακρίβεια: 44% Μείωση ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, 32% αύξηση κατώτατου μισθού, 5% επαναφορά κοινωνικών τιμολογίων ενέργειας, 4% έκτακτο επίδομα, 9% πλαφόν σε καύσιμα και ψωμί, 6% άλλο.
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)







































![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442