Πόλεμος στην Ουκρανία: Για να κινδυνεύσει η Ελλάδα από διαρροή στο Τσερνόμπιλ πρέπει….
Οι δηλώσεις του ουκρανού ΥΠΕΞ σήμαναν παγκόσμιο συναγερμό...
Στον κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ, αναφέρθηκε, μέσα από το MEGA, ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής, Θεόδωρος Λιόλιος.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι η Ρωσία θα πρέπει να κηρύξει προσωρινή κατάπαυση του πυρός για να επιτρέψει την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ, προειδοποιώντας ότι είναι πιθανόν να υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας αν συνεχισθεί η διακοπή.
«Οι εφεδρικές γεννήτριες ντίζελ έχουν 48ωρη ικανότητα παροχής ενέργειας στον σταθμό του Τσερνόμπιλ. Μετά από αυτό, τα συστήματα ψύξης της δεξαμενής αποθήκευσης χρησιμοποποιημένου πυρηνικού καυσίμου θα σταματήσουν να λειτουργούν και οι διαρροές ραδιενέργειας θα είναι επικείμενες» έγραψε στο Twitter και… σήμανε παγκόσμιο συναγερμό.
- Διαβάστε επίσης: Τσερνόμπιλ: Έπαψαν να μεταδίδουν δεδομένα τα συστήματα εξ αποστάσεως ελέγχoυ των πυρηνικών υλικών
Κινδυνεύει η Ελλάδα;
Όπως αποκάλυψε ο κ. Λιόλιος στην εκπομπή «Live News», αναφορικά με τον κίνδυνο διαρροής ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ, δεν υφίσταται άμεσος κίνδυνος για την Ελλάδα.
«Για να προκληθεί μια διαρροή που θα φτάσει στην Ελλάδα, πρέπει να υπάρχει μια πυρκαγιά πολλών ημερών, να υπάρχει βομβαρδισμός με τεράστιες ποσότητες» υπογράμμισε ο καθηγητής.
Αναφορικά με τα πυρομαχικά που έχει γεμίσει η περιοχή, ο κ. Λιόλιος εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς όπως είπε δεν γίνεται αποναρκοθέτηση εύκολα και εκτίμησε πως θα μας απασχολήσουν αρκετά στο μέλλον.
Δείτε όσα είπε ο κ. Λιόλιος
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)









![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)



![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442