Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος και κάποιες επίσημες ελληνικές αβλεψίες ή παραλείψεις

Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος και κάποιες επίσημες ελληνικές αβλεψίες ή παραλείψεις

Τι ξεχνά το Ευρω-ΝΑΤΟ

Με όλο τον σεβασμό προς τον κατοχυρωμένο συνταγματικά θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, θα επιθυμούσα, σεβόμενος ταυτόχρονα και τον αυτονόητο ρόλο και άγραφο νόμο της Κοινής Γνώμης, να επισημάνω κάποιες έστω και ακούσιες παραλείψεις. Και αυτό πάλι από σεβασμό, αλλά και με προστατευτική διάθεση, για την αποφυγή ορισμένων ανθρώπινων αβλεψιών, εκ μέρους της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Άλλωστε το σφάλεσθαι είναι ανθρώπινο (Errare humanum est) για όλες και όλους μας.

Η αξιότιμη κυρία Σακελλαροπούλου, ορθώς-ορθότατα καυτηρίασε την με αιματηρά αποτελέσματα εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Όμως, ή απέφυγε ή λησμόνησε ότι στην εποχή που ζούμε, η πολύπαθη αδελφή Κύπρος υπέστη επίσης βάρβαρη αιματηρή και καταστροφική εισβολή από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής και 47χρονης κατοχής στο 38% της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επομένως, από σεβασμό προς το αδιάσειστο ηθικό δόγμα audiatur et altera pars, (να ακουσθεί και η άλλη πλευρά), η εξοχώτατη Πρόεδρος της Δημοκρατίας το προτιμότερο και πληρέστερο θα ήταν, στην ίδια υποστηρικτική για την Ουκρανία δήλωσή της, να προσθέσει εν ονόματι της δικαιακής ισοτιμίας και το ατιμώρητο, επί περίπου μισόν αιώνα δράμα της Κύπρου, τόσο από τον ΟΗΕ, όσο και από το …Ευρω-ΝΑΤΟ!* Και να υπενθυμίσει προς τους ευρωπαίους εταίρους μας και τους επιλήσμονες νατοϊκούς προστάτες της αδίστακτης και πολυπρόσωπης νεο-οθωμανικής Τουρκίας του «κοινοβουλευτικού» δικτάτορα Ερντογάν, ότι η Ελλάδα στερεί από τα παιδιά της ακόμη και τα βασικά προς το ζην αγαθά για να αγοράζει με αμέτρητα δισεκατομμύρια ευρώ πανάκριβους εξοπλισμούς για την προστασία της.

«Φίδια στον κόρφο τους»

Το χείριστο όμως είναι ότι οι παραγωγοί όπλων και πολεμεφοδίων είναι κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο αυτοί Οργανισμοί, αντί να επιμερίζουν αναλογικά στα κράτη-μέλη τους τις αφαιμακτικές για την Ελλάδα αμυντικές δαπάνες, χρεώνουν το …μάρμαρο στον …παρία του Ευρω-Νατοϊκού συνασπισμού που φέρει το όνομα ΕΛΛΑΣ! Οίκοθεν νοείται, ότι η άμυνα κατά του Ερντογανικού διαλυτικού επεκτατισμού είναι και αμυντικό χρέος του Ευρω-ΝΑΤΟ. Για τον απλούστατο λόγο, ότι τα σύνορα της Ελλάδας και της Κύπρου είναι και σύνορα και των δύο Οργανισμών.

Εκτός εάν κάποιοι βολεύονται να φιλοξενούν «φίδια στον κόρφο τους»…

Παρά τις φιλικές χειραψίες μεταξύ ρώσων και ουκρανών διαπραγματευτών, που συναποφάσισαν το άνοιγμα διόδων για τους ρωσόφωνους πρόσφυγες της Ουκρανίας προς τη Ρωσία και Λευκορωσία, τα … συμμαχικά προς το ουκρανικό επίσημο στράτευμα παραστρατιωτικά νεοναζιστικά τάγματα ΑΖΟΦ εμπόδισαν δια της βίας τη διέλευση αυτών των προσφύγων από τις συμφωνημένες διόδους διαφυγής.

Φυσικά, όχι μόνον η κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και κάθε πολιτική ηγεσία βαρύνονται με το ηθικό χρέος να υποχρεώνουν, με κάθε μέσον, τους επιλήσμονες των δικών τους υποχρεώσεων εταίρους της ΕΕ και συμμάχους του ΝΑΤΟ, να μην αρκούνται σε αναποτελεσματικές απειλές προς το καθεστώς του κοινοβουλευτικού δικτάτορα Ερντογάν, για επιβολή κυρώσεων, για την επί μισόν περίπου αιώνα υποδούλωση του 38% της Κυπριακής επικράτειας. Χωρίς βέβαια να συνεκτιμούν ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με πέντε διαδοχικά ψηφίσματά του αξιώνει εκκένωση της Κυπριακής μεγαλονήσου από τα στρατεύματα της τουρκικής κατοχής και δεν αναγνωρίζει το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος.

Παρόμοιες ψεύτικες «απειλές» για μηδενικές κυρώσεις ισοδυναμούν με παραπλανητικά ευχολόγια, αλλά και με εμπαιγμό των υπόδουλων, οι οποίοι τυχαίνει να είναι και οι εντιμότεροι εταίροι και σύμμαχοι στους κόλπους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Και κλείνοντας την αναφορά μου στη ρωσοουκρανική πολεμική σύρραξη, καλό θα ήταν να επισημάνω ότι όσοι μονομερώς κόπτονται για τις αδικίες εις βάρος της Ουκρανίας, ν’ αναλογιστούν ότι σ’ αυτά τα τελευταία 24ωρα, όπου ρώσοι και ουκρανοί ηγέτες συναποφάσισαν το άνοιγμα διόδων διαφυγής των ουκρανών προσφύγων σε όμορα κράτη, η ουκρανική ηγεσία «κάνει πλάτες» προς την σύμμαχό της παρακρατική νεοναζιστική οργάνωση ΑΖΟΦ, η οποία εμποδίζει απαγορευτικά και με βία τους κατατρεγμένους φυγάδες, να περάσουν για τη σωτηρία τους από τις συμφωνημένες διόδους προς την Ρωσία και τη Λευκορωσία.

———————————————

* Διευκρινίζω ότι ο όρος Ευρω-ΝΑΤΟ είναι σκόπιμος εμπαικτικός νεολογισμός που καυτηριάζει τη μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε υποτακτικόν υπάλληλο του ΝΑΤΟ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024