Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η εισβολή των Ρώσων έχουν φέρει ραγδαίες εξελίξεις στην EuroLeague.
Οι τρεις ρωσικές ομάδες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ, Ούνικς) δεν αγωνίζονται μέχρι τις 21 Μαρτίου, και εφόσον συνεχιστεί μέχρι τότε η επίθεση στην Ουκρανία, τότε θα αποβληθούν οριστικά από τη διοργάνωση για φέτος.
Η EuroLeague και οι μέτοχοί της συνεδρίασαν τη Δευτέρα, προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα είναι η βαθμολογία αν αποβληθούν οι ρωσικοί σύλλογοι και λόγω του πολέμου υπάρξουν νέα δεδομένα.
Από τις 21 Μαρτίου και μετά στη βαθμολογία δε θα υπολογιστούν οι αναμετρήσεις με τις ΤΣΣΚΑ, Ζενίτ και Ούνικς, κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός εδραιώνεται στην πρώτη τετράδα και παράλληλα κοιτάζει ακόμη ψηλότερα.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον πόλεμο, αλλά και με τα παιχνίδια που έχουν αναβληθεί νωρίτερα στη σεζόν λόγω κοροναϊού, έχει κάνει την Τρίτη και το αποψινό πρόγραμμα «κλειδί» για τον Ολυμπιακό.
Συγκεκριμένα, απόψε θα διεξαχθούν δυο αναμετρήσεις: Ερυθρός Αστέρας – Ρεάλ Μαδρίτης και Μπασκόνια – Εφές.
Και τα δυο ματς έχουν άμεση σχέση με τα νέα δεδομένα για τον Ολυμπιακό, μιας και οι Ερυθρόλευκοι θέλουν ιδανικά να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα για το πλεονέκτημα έδρας και ταυτόχρονα να αποφύγουν την Εφές. Οι Τούρκοι είναι στην 5η θέση και έχουν δυο παιχνίδια λιγότερα, με το ένα να το δίνουν απόψε κόντρα στην τυπικά αδιάφορη Μπασκόνια.
Για τον Ολυμπιακό λοιπόν και τα δυο αποψινά παιχνίδια έχουν ιδιαίτερη σημασία, μιας και ενδεχόμενη ήττα της Ρεάλ στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό θα τη φέρει στο ίδιο ρεκόρ με την Αρμάνι και μόλις μία νίκη μπροστά από τους Πειραιώτες. Και με την υποσημείωση ότι οι Σέρβοι καίγονται για νίκη, μιας και παίζουν ένα από τα τελευταία τους «χαρτιά» για την οκτάδα.
Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη του Ερυθρού Αστέρα απόψε και ήττα της Εφές από την Μπασκόνια, προκειμένου να είναι ασφαλέστερος στην τετράδα, αλλά και να πλησιάσει πιο πολύ στις θέσεις 6-7 η τούρκικη ομάδα.
Ακόμα όμως και να μην έρθουν τα αποτελέσματα όπως τα θέλει ο Ολυμπιακός, έχει και πάλι το πάνω χέρι για το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και την ισοβαθμία με την τρίτη Αρμάνι, η οποία έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Πρόκριση στους «8» του Champions League εξασφάλισε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού και μαζί «αγκάλιασε» την πρώτη θέση στον όμιλο, μετά τη νίκη με 20-9 επί του Αλίμου ΝΑΣ για την 4η αγωνιστική.
LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε live στις 20:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης ΑΕΚ – Παναθηναϊκός για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Τηλεοπτικά από το ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.
Ο ΟΦΗ πέτυχε και τρία τέρματά του στο πρώτο ημίχρονο (16′, 45+4′ Σαλσίδο, 45πεν. Φούντας) κι έτσι πήρε εύκολη νίκη με 3-0 κόντρα στον Πανσερραϊκό, για την 14η αγωνιστική της Super League.