Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηράκλειο Κρήτης: Τα ελαιόδεντρα της κοινότητας που θεραπεύεται

Ηράκλειο Κρήτης: Τα ελαιόδεντρα της κοινότητας που θεραπεύεται

Ξεκίνησε στο Ηράκλειο η καλλιέργεια 2.800 ελαιόδεντρων από τους ωφελούμενους του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων σε μια ουσιαστική δράση από τον δήμο Ηρακλείου που θα μπορούσε να αναδειχθεί ως μια από τις κορυφαίες καλές πρακτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα η καλλιέργεια των ελαιόδεντρων του Ηράκλειο Κρήτης, από τους ωφελούμενους του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων – «Αριάδνη». Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το ΚΕΘΕΑ – «Αριάδνη», για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2021 ο Δήμος Ηρακλείου υπέγραψε σύμβαση με το ΚΕΘΕΑ η οποία προβλέπει:

Κρήτη-2800 Ελαιόδεντρα θα προσφέρουν τον καρπό τους προς επούλωση των πληγών εξαρτημένων ατόμων

–        Δωρεάν παραχώρηση στο ΚΕΘΕΑ για τρία χρόνια του δικαιώματος καλλιέργειας  των ελαιοδέντρων που βρίσκονται σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου και συγκεκριμένα  στο Μετόχι Γρυλλιωνάκη στον Καρτερό (περίπου 1.300 δέντρα) και στην περιοχή «Τραπέζα» στην Ιεράπετρα (περίπου 1.500 δέντρα).

–        Το ΚΕΘΕΑ θα απασχολεί στην  καλλιέργεια και στην συγκομιδή ωφελούμενους του Κέντρου αλλά και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, τους οποίους θα υποδεικνύουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

–        Το παραγόμενο ελαιόλαδο θα διατίθεται ως εξής: μετά από την περίοδο ενός έτους, κατά την οποία το ΚΕΘΕΑ θα κρατήσει το σύνολο της ποσότητας , το Κέντρο θα διαχειρίζεται το 75% του προϊόντος για την κάλυψη των εξόδων καλλιέργειας και ως συμβολή  στην υλοποίηση των στόχων του και θα αποδίδει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου το 25% της παραγωγής του ακινήτου στον Καρτερό και στην Κοινότητα Κάτω Ασιτών το 25% του ακινήτου στην Ιεράπετρα (το ακίνητο κληροδοτήθηκε εκεί).

Το πρωί του Σαββάτου 5 Μαρτίου βρέθηκε στο Μετόχι Γρυλλιωνάκη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ – «Αριάδνη» Μιχάλη Σκουλά καθώς και με τους ωφελούμενους του Κέντρου , οι οποίοι του εξέφρασαν την χαρά τους για τη δυνατότητα που τους δόθηκε να ασχοληθούν με την καλλιέργεια των ελαιοδέντρων, μια διαδικασία που βοηθά ουσιωδώς την προσπάθειά τους για επανένταξη.

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς να βλέπουμε τα παιδιά του ΚΕΘΕΑ να εργάζονται με τόση όρεξη και τόσο κέφι. Αυτό είναι άλλωστε το βασικό ζητούμενο: η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,  προς όφελος των συμπολιτών μας που το χρειάζονται».

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024