Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμοργός: Τοποθετήθηκαν αλεξικέραυνα

Αμοργός: Τοποθετήθηκαν αλεξικέραυνα

Στην Αμοργό ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση 26 αλεξικέραυνων, ένα έργο που κόστισε σχεδόν 200.000 € και χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό την προστασία του νησιού έναντι των φυσικών φαινομένων.

Στην Αμοργό ολοκληρώθηκε το έργο της Αντικεραυνικής Προστασίας του νησιού  το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 191.940,00 € από τις πιστώσεις της 2003ΣΕ05500005, για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

Η ανάδοχος Τεχνική Εταιρεία  εγκατέστησε συνολικά 26 αλεξικέραυνα σε όλη την Αμοργό  (Κολοφάνα, Βρούτση, Καμάρι, Θολάρια, Ποταμός, Λαγκάδα, Χώρα και Κατάπολα) και συντήρησε τρία από τα υπάρχοντα αλεξικέραυνα (Αρκεσίνη, Κάστρο Χώρας και Γυμνάσιο). 

Εργάστηκε εξειδικευμένο συνεργείο, το οποίο αποτελείτο από  επικεφαλής εργοταξίου Διπλωματούχο Μηχανικό, έμπειρο Τεχνικό εγκαταστάσεων αντικεραυνικής προστασίας, και τεχνίτες Η/Μ έργων. Χρησιμοποιήθηκε μηχανοκίνητος εξοπλισμός που συμπεριλάμβανε  φορτηγά, εκσκαφέα-φορτωτή, γερανοφόρο όχημα, αλλά και ειδικές διατάξεις/κατασκευές για την ανέγερση των ιστών. Το έργο υλοποιήθηκε σε όλες τις φάσεις του υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμοργού. 

Οι εργασίες περιλάμβαναν:

– Εγκαταστάσεις εξωτερικών χώρων με κεφαλές αλεξικέραυνων επί 14μετρων ιστών (εν θερμώ γαλβανισμένων), επί του εδάφους, πλήρεις με τις σταθερές βάσεις εγκατάστασης με δυνατότητα ανάκλισης, την πρόσδεση / στήριξη με επίτονα σε σταθερά σημεία στο έδαφος, τη γείωση και τους χάλκινους αγωγούς. 

–  Εγκαταστάσεις προστασίας κτιρίων με κεφαλές αλεξικέραυνων επί ιστών 4,5 m (εν θερμώ γαλβανισμένων) επί της οροφής των κτιρίων, πλήρεις με τη γείωση και τους χάλκινους αγωγούς.

– Εγκαταστάσεις συλλεκτηρίου συστήματος επί κτιρίων, πλήρεις με τους χάλκινους αγωγούς, τις ακίδες και τη γείωση. 

– Συντήρηση υπαρχόντων αλεξικέραυνων, με κατέβασμα και επανεγκατάσταση, που συμπεριλάμβανε την αντικατάσταση των παλαιών κεφαλών των αλεξικέραυνων, των αγωγών τους με νέους χάλκινους αγωγούς, των συρματόσχοινων στήριξης, και τον καθαρισμό και την βαφή προστασίας των ιστών.

Χρησιμοποιήθηκε συνολικά 1,5 χιλιόμετρο γαλβανισμένο συρματόσχοινο για την ασφαλή στήριξη των ιστών του έργου. Επίσης τοποθετήθηκαν οι κατάλληλες διατάξεις προστασίας συσκευών στους ηλεκτρικούς πίνακες δύο κτιρίων.

Η επάρκεια της αντικεραυνικής προστασίας εξασφαλίσθηκε με μετρήσεις στα σημεία εγκατάστασης. 

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024