Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχέδιο ενεργειακής απεξάρτησης από τη Ρωσία παρουσιάζει η Κομισιόν - Συνάντηση Λάιεν με Ντράγκι

Σχέδιο ενεργειακής απεξάρτησης από τη Ρωσία παρουσιάζει η Κομισιόν – Συνάντηση Λάιεν με Ντράγκι

Ενέργεια και κυρώσεις στη Ρωσίας στα βασικά θέματα συζήτησης της Ούρσουλας φον Ντερ Λάιεν με τον Μάριο Ντράγκι, όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Επιτροπής

Το ζήτημα της ενέργειας ήταν από τα βασικά ζητήματα συζήτησης μεταξύ της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν και του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντάγκι, οι οποίοι συναντώνται στις Βρυξέλλες.

Στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησαν, η ορόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι πρέπει να υπάρξει απεξάρτηση από τους Ρώσους στην ενέργεια και προσέθεσε ότι αύριο αναμένονται προτάσεις από την πλευρά της Κομισιόν. Μίλησε επίσης για διαφοροποίηση του τρόπου εφοδιασμού, μακριά από τη Ρωσία, αλλά από «αξιόπιστους προμηθευτές».

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία των επενδύσεων σε «ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», αλλά τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ενέργειας, για παράδειγμα μέσα από την ανακαίνιση των κτιρίων. Επιπροσθέτως, επισήμανε την προστασία των καταναλωτών και σε πρώτο χρόνο τη δημιουργία «ασπίδας» στους πιο ευάλωτους κατανωλωτές και επιχειρήσεις.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε ότι με τον Μάριο Ντράγκι θα συζητηθεί επίσης ένα επιπλέον πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να υπάρχει η διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν «κενά» στα περιοριστικά μέτρα που ήδη έχουν αποφασιστεί.

Διαβάστε επίσης Ευρωπαϊκή Ένωση: Αλλάζει ο ενεργειακός χάρτης λόγω Ουκρανίας

Διαβάστε επίσης Ουκρανία: Περιορισμοί στις εξαγωγές γεωργικών προϊόντων

«Η Ιταλία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία»

O Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, σε δηλώσεις του στον Τύπο πριν την συνάντησή του με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι «η Ουκρανία ειναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και η Ιταλία θα συνεχίσει να την στηρίζει».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός ευχαρίστησε την πρόεδρο της Κομισιόν για την ουσιαστική δράση της.

«Η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει την ενότητά της και σε ό,τι αφορά την υποδοχή των προσφύγων και την προστασία της ενεργειακής ασφάλειας των πολιτών και των  επιχειρήσεων», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σήμερα το βράδυ ο Μάριο Ντράγκι θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί, στην Ρώμη, με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ματέους Μαραβιέτσκι.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024