Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι λέει η Πολωνία για τα μαχητικά αεροσκάφη μετά τη νέα έκκληση Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι λέει η Πολωνία για τα μαχητικά αεροσκάφη μετά τη νέα έκκληση Ζελένσκι

Από τη μία η Πολωνία αρνείται να λάβει ενεργό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία στέλνοντας αεροσκάφη, από την άλλη οι δηλώσεις αξιωματούχων αφήνουν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις

Η Πολωνία δεν έστειλε και δεν πρόκειται να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία για να υποστηρίξει την άμυνα της εμπόλεμης χώρας κατά της Ρωσίας, δήλωσαν τη Δευτέρα αξιωματούχοι της πολωνικής κυβέρνησης. Ο Marcin Przydacz, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Radio Zet:

«Δεν θα ανοίξουμε τα αεροδρόμιά μας και τα πολωνικά αεροπλάνα δεν θα πολεμήσουν πάνω από την Ουκρανία … Τα πολωνικά αεροπλάνα δεν θα πολεμήσουν πάνω από την Ουκρανία».

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Πιοτρ Μιούλερ ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, όπως μετέδωσε το Associated Press. Είπε ότι η απόφαση για το αν θα σταλούν μαχητικά αεροσκάφη ενέχει κινδύνους και είναι ένα «πολύ λεπτό θέμα».

Απροθυμία στην πρόταση των ΗΠΑ

Τα σχόλια έρχονται αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τις ΗΠΑ να βοηθήσουν το Κίεβο να αποκτήσει περισσότερα πολεμικά αεροσκάφη για να πολεμήσει την εισβολή της Ρωσίας και να διατηρήσει τον έλεγχο του εναέριου χώρου του.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει μια πρόταση σύμφωνα με την οποία η Πολωνία θα προμηθεύσει το Κίεβο με μαχητικά της σοβιετικής εποχής και με τη σειρά της θα λάβει αμερικανικά F-16 για να αναπληρώσει την απώλειά τους.

Η Πολωνία δεν ήταν και τόσο ενθουσιώδης με την ιδέα, τουλάχιστον δημοσίως, κυρίως επειδή η Ρωσία έχει προειδοποιήσει ότι η υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας θα θεωρηθεί στη Μόσχα ως συμμετοχή στον πόλεμο και θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο αντιποίνων.

Sports in

Στον «αέρα» το Μακάμπι – Παναθηναϊκός λόγω του κόσμου των Ισραηλινών

Το Game 3 της Μακάμπι με τον Παναθηναϊκό φέρεται να είναι στον… αέρα εξαιτίας των φιλάθλων των Ισραηλινών, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024