Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Αμερικανοί αξιωματούχοι στη Βενεζουέλα - Ψάχνουν εναλλακτικές πηγές πετρελαίου

ΗΠΑ: Αμερικανοί αξιωματούχοι στη Βενεζουέλα – Ψάχνουν εναλλακτικές πηγές πετρελαίου

Είχαν προηγηθεί μήνες σιωπηλών διαπραγματεύσεων από μεσάζοντες - αμερικανούς λομπίστες, νορβηγούς διπλωμάτες και διεθνή στελέχη στον τομέα του πετρελαίου - οι οποίοι πίεζαν τον Μπάιντεν να επανεξετάσει την αποτυχημένη εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» για την ανατροπή του Μαδούρο, που κληρονόμησε από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ταξίδεψαν κρυφά στη Βενεζουέλα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τους New York Times, σε μια προσπάθεια να «ξεπαγώσουν» οι εχθρικές σχέσεις με τον κορυφαίο σύμμαχο του Βλαντίμιρ Πούτιν στη Λατινική Αμερική, έναν κορυφαίο εξαγωγέα πετρελαίου η επανείσοδος του οποίου στις αμερικανικές αγορές ενέργειας θα μπορούσε να μετριάσει τις επιπτώσεις από ένα πιθανό εμπάργκο πετρελαίου στη Ρωσία.

Το αποτέλεσμα των συνομιλιών με την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο δεν έγινε αμέσως σαφές, ωστόσο.

Η μυστική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από μήνες σιωπηλών διαπραγματεύσεων από μεσάζοντες – αμερικανούς λομπίστες, νορβηγούς διπλωμάτες και διεθνή στελέχη στον τομέα του πετρελαίου – οι οποίοι πίεζαν τον Μπάιντεν να επανεξετάσει την αποτυχημένη εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» για την ανατροπή του Μαδούρο, που κληρονόμησε από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ωστόσο, η ώθηση για μια «επικίνδυνη» προσέγγιση με τον Μαδούρο – στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις και κατηγορείται στη Νέα Υόρκη για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών – έγινε ακόμη πιο επείγουσα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις επακόλουθες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Μόσχας, που αναβαθμίζουν τις παγκόσμιες συμμαχίες και, ταυτόχρονα, εκτοξεύουν τις τιμές του φυσικού αερίου, οδηγώντας ήδη τον πληθωρισμό σε υψηλό τεσσάρων δεκαετιών.

Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας ήταν ο Χουάν Γκονζάλες, ανώτερος διευθυντής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για το δυτικό ημισφαίριο, σύμφωνα με δύο άτομα που ενημερώθηκαν για την επίσκεψη – υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Συνοδευόταν από τον πρεσβευτή Τζέιμς Στόρι, τον κορυφαίο διπλωμάτη των ΗΠΑ στο Καράκας όταν η κυβέρνηση Τραμπ διέκοψε τις σχέσεις με τον Μαδούρο το 2019 και αναγνώρισε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό, ως νόμιμο πρόεδρο της χώρας.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024