Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Πλαφόν αγορών στα σούπερ μάρκετ

Ρωσία: Πλαφόν αγορών στα σούπερ μάρκετ

Παρατηρούνται κρούσματα κερδοσκοπίας – Tι ανακοίνωσε το Κρεμλίνο

Οι έμποροι λιανικής στη Ρωσία θα μειώσουν τις πωλήσεις βασικών ειδών διατροφής για να περιορίσουν την κερδοσκοπία στη μαύρη αγορά και να διασφαλίσουν ότι οι τιμές δεν θα εκτιναχθούν ακόμα περισσότερο, δήλωσε η Μόσχα την Κυριακή, καθώς οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν για τη στρατιωτική εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία άρχισαν να πλήττουν την καθημερινότητα των Ρώσων.

Το υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας είπε ότι υπήρξαν περιπτώσεις όπου είχαν αγοραστεί βασικά τρόφιμα «σε όγκο σαφώς μεγαλύτερο από τον απαραίτητο για ιδιωτική κατανάλωση (έως αρκετούς τόνους) για μεταπώληση».

Οι εμπορικές οργανώσεις που εκπροσωπούν τους λιανοπωλητές είχαν προτείνει στους λιανοπωλητές να επιτρέπεται να περιορίζουν τον όγκο συγκεκριμένων αγαθών που πωλούνται σε ιδιώτες ανά πάσα στιγμή, ανέφερε η δήλωση του υπουργείου.

«Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου και το Υπουργείο Γεωργίας υποστήριξαν την πρωτοβουλία των εμπορικών οργανώσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι οι ίδιοι οι οργανισμοί θα επεξεργαστούν την πολιτική αυτή.

Τα βασικά αγαθά, των οποίων οι τιμές υπόκεινται σε κρατικούς ελέγχους, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ψωμί, ρύζι, αλεύρι, αυγά και επιλεγμένα κρέατα και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Η Κεντρική Τράπεζα τις τελευταίες ημέρες έχει λάβει πρωτοφανή μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαιακών ελέγχων, για να στηρίξει την ταλαιπωρημένη οικονομία και το ρούβλι.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024