Συγκλονισμένος είναι ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Κουερετάρο – Άτλας στο Μεξικό.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκατοντάδες φίλαθλοι βρίσκονται στο νοσοκομείο με τραύματα.
Οι εικόνες που έκαναν γρήγορα το γύρο του κόσμου μιλούν από μόνες τους. Οι Αρχές ανακοίνωσαν μέτρα, ενώ με τη σειρά της η Μεξικάνικη Λίγκα διέκοψε το πρωτάθλημα μέχρι νεωτέρας.
Ειδική αναφορά έχει γίνει για την εμφανέστατη έλλειψη της Αστυνομίας, κάτι που είναι αρκετά παράλογο μιας και μιλάμε για δύο ομάδες που έχουν αρκετά μεγάλη αντιπαλότητα.
Όσον αφορά το πώς ξεκίνησαν τα αιματηρά επεισόδια, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα από το Μεξικό υπάρχουν βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου που δείχνουν ότι, δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, μια μερίδα οπαδών της Κουερετάρο επιτέθηκε σε μια οικογένεια που υποστήριζε την Άτλας και βρισκόταν σε μια ενδιάμεση κερκίδα.
«Άρχισαν να χτυπούν οικογένειες, παιδιά και γυναίκες αδιακρίτως, και αυτό ήταν το σημείο χωρίς επιστροφή. Θεωρώ τον υπουργό Ασφάλειας της πολιτείας Κουερετάρο ως τον κύριο υπεύθυνο για την υποτίμηση του κινδύνου, επειδή τοποθέτησε τους αστυνομικούς της πολιτείας μόνο έξω από το γήπεδο. Και μέσα μόνο ιδιωτική ασφάλεια, που δεν ήταν εκπαιδευμένη. Μόνο δύο κυρίες μεταξύ 40 και 50 ετών ήταν εκεί για να μας φροντίσουν, και όταν είδαν ότι τα επεισόδια γίνονταν όλο και πιο έντονα, η μία άρχισε να κλαίει» είπε ένας από τους οπαδούς της Άτλας.
A brawl broke at a match in Mexico between mid-table Queretaro and last year’s Liga MX champions Atlas, as fans stormed the pitch.
Authorities said at least 22 people were injured, with nine requiring hospital treatment.
Ο Φαμπιάν Χιουρτσέλερ μίλησε ενόψει του Λίβερπουλ - Μπράιτον και παράλληλα αναφέρθηκε τόσο στον τραυματισμό του Στέφανου Τζίμα, όσο και στην μεγάλη επίδραση που έχει ο Μπάμπης Κωστούλας στην ομάδα του.
Την πρόσληψη του Ισπανού, Άλβαρο Ρούμπιο, στο πόστο του προπονητή της Β' ομάδα ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο Νίκος Τοπολιάτης ανέλαβε χρέη Deputy Head της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας.
Μια πολύ κρίσιμη για το άμεσο μέλλον της Λίβερπουλ συνάντηση, θα έχουν σύντομα Άρνε Σλοτ και Μο Σαλάχ, οι οποίοι θα μιλήσουν για όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα στους «ρεντς» και όσα θα γίνουν το προσεχές.