Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλίες Ερντογάν με Μισέλ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνομιλίες Ερντογάν με Μισέλ

Η Τουρκία θα συνεχίσει όλες τις προσπάθειές της για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, ανέφερε η τουρκική προεδρία για το μήνυμα που μετέφερε στον Σ. Μισέλ ο Ερντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε σήμερα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ότι η Τουρκία θα συνεχίσει όλες τις προσπάθειές της για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπως ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η τουρκική προεδρία.

Η Τουρκία που είναι μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ και έχει κοινά ναυτικά σύνορα με την Ουκρανία και τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ διατηρεί καλές σχέσεις και με τις δύο χώρες.

Η Άγκυρα έχει χαρακτηρίσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως απαράδεκτη ενέργεια και έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες, αλλά είναι αντίθετη στην επιβολή κυρώσεων κατά της Μόσχας.

Η «κατάσταση ασφάλειας στην Ευρώπη» βρέθηκε στο επίκεντρο σύμφωνα με την ανάρτηση του Σαρλ Μισέλ στο twitter. «Συζήτησα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την κρίσιμη κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη. Η Συμμαχία είναι ενωμένη και ισχυρή ενάντια στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

»Καθώς εκτυλίσσονται οι τραγικές σκηνές, το να εστιάσουμε στο να σταματήσει η σύγκρουση και στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου είναι επιτακτικό» τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης Συνομιλία Ερντογάν – Πούτιν την Κυριακή: «Τερματίστε άμεσα τον πόλεμο» θα είναι το μήνυμά του προς τον Ρώσο πρόεδρο

Διαβάστε επίσης Ουκρανία – Ρωσία: Πιθανή συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ στην Τουρκία

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα, ότι ο Τούρκος πρόεδρος θα συνομιλήσει αύριο, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024