Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι για τον τρίτο γύρο συνομιλιών - Ο Ζελένσκι προσπαθεί να μετατρέψει τον πόλεμο σε σύγκρουση ΝΑΤΟ και Ρωσίας

Λαβρόφ: Είμαστε έτοιμοι για τον τρίτο γύρο συνομιλιών – Ο Ζελένσκι προσπαθεί να μετατρέψει τον πόλεμο σε σύγκρουση ΝΑΤΟ και Ρωσίας

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ κατηγόρησε το Κίεβο ότι φέρνει εμπόδια στον τρίτο γύρο συνομιλιών

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα με τον ομόλογό του της Κιργιζίας, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ουκρανία και στην εύθραυστη, όπως αποδείχτηκε εκεχειρία της Μαριούπολης.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για έναν τρίτο γύρο συνομιλιών με την Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο «βρίσκει δικαιολογίες» προκειμένου να αναβάλει τη συνάντηση.

Ο κ. Λαβρόφ δήλωσε: «Προς το παρόν, δεν έχουμε λάβει νέες ημερομηνίες. Ήμασταν προετοιμασμένοι… από χθες το βράδυ για τη διεξαγωγή ενός τρίτου γύρου».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι είναι ανοιχτός σε συνομιλίες με τον Λαβρόφ, αλλά μόνο αν οι διαπραγματεύσεις είναι «ουσιαστικής σημασίας».

Έχει μειωθεί η αισιοδοξία

Είπε ότι η «αισιοδοξία» γύρω από την κατάσταση έχει μειωθεί από τις «θυμωμένες» δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμιρ Ζελένσκι που ζητά εμπλοκή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Σε σχέση με τη διακοπή της διαδικασίας εκκένωσης της Μαριούπολης, ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι φέρνει εμπόδια χρησιμοποιώντας τους αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024