Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Μαργαρίτα, η ΕΓΕ και η Ουκρανία

Η Μαργαρίτα, η ΕΓΕ και η Ουκρανία

Το μήνυμα της πρώην γυναίκας του Ανδρέα Παπανδρέου

Είναι 98 ετών, σύζυγος πρώην Πρωθυπουργού, μένει σε ένα διαμέρισμα 160 τ.μ. στο Φάληρο μαζί με τον γιο της πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και κάνει τη δική της παρέμβαση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου ως μέλος της ΕΓΕ (ναι, η πάλαι ποτέ θρυλική ΕΓΕ εξακολουθεί να λειτουργεί και σήμερα με Πρόεδρο την Ντίνα Πανταζή), μαζί με την οργάνωση WinPeace (Νίκη της Ειρήνης) έστειλε ένα μήνυμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, χωρίς να πάρει θέση, χωρίς να υποστηρίξει μία από τις δύο αντιμαχόμενες χώρες, απλώς ζητώντας να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.

Γιατί, όπως αναφέρει, από τους πολέμους τα πρώτα θύματα, είναι οι γυναίκες, τα παιδιά και οι οικογένειες. Το μήνυμα για την Ουκρανία έστειλε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook o Νίκος Παπανδρέου.

Η WinPeace πρόκειται για μια ΜΚΟ, πρωτοβουλία της μητέρας του Μαργαρίτας Παπανδρέου και της δημοσιογράφου, συγγραφέως και ακτιβίστριας Zeynep Oral, που ιδρύθηκε μετά την ελληνοτουρκική κρίση στα Ίμια (1996) με σκοπό την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου, την κατανόηση και συνεργασία των δύο χωρών. Η σημερινή Πρόεδρος της ΕΓΕ ήταν στο γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά υπήρξε και υφυπουργός και καθιέρωσε με νόμο τον γυναικείο συνδικαλισμό.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024