Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Humans for Ukraine: Το DCN δίνει φωνή σε αυτούς που δοκιμάζονται - Μαρτυρίες καθημερινών Ουκρανών

Humans for Ukraine: Το DCN δίνει φωνή σε αυτούς που δοκιμάζονται – Μαρτυρίες καθημερινών Ουκρανών

Οι ιστορίες απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι Ουκρανοί βιώνουν, μέσα από την τραγική εμπειρία του πολέμου, την καταπίεση, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία

Tο Humans for Ukraine είναι μια πρωτοβουλία του Digital Communication Network Global με στόχο να αναδείξουμε τη φωνή της κοινωνίας των πολιτών, αυτούς που δοκιμάζονται μέσα από την τραγική εμπειρία του πολέμου.

Η καμπάνια αυτή δίνει φωνή σε αυτούς που δοκιμάζονται, που καταγράφουν τις προσωπικές τους μαρτυρίες με κάθε τρόπο, με ιστορίες που δημιουργούνται από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων και των πολυμέσων.

Οι ιστορίες απεικονίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι Ουκρανοί βιώνουν, μέσα από την τραγική εμπειρία του πολέμου, την καταπίεση, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία.

«Πιστεύουμε, πως αυτές οι ανθρώπινες ιστορίες θα πρέπει να προστεθούν στην καθημερινή ροή των ειδήσεων για την έκβαση του πολέμου, προσθέτοντας την ανθρώπινη διάσταση ενός δράματος, μιας εισβολής, αφετέρου την οπτική της κοινωνίας των πολιτών. Αυτή η πρωτοβουλία ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των Ουκρανών που επιθυμούν οι φωνές τους να ακουστούν σε όλον τον κόσμο και ο κόσμος να αναλάβει δράση ενάντια στον πόλεμο» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Οι μαρτυρίες αυτές θα ανανεώνονται καθημερινά, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το site του DCN Global και περιλαμβάνουν ψηφιακά ημερολόγια, δουλειές καλλιτεχνών, συνεντεύξεις που συνδέονται με τη ζωή στην Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες όπου βρίσκονται οι πρόσφυγες, κατά τη διάρκεια ενός πολέμου που απειλεί όλους μας, αλλά βιώνεται περισσότερο από εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, την Ουκρανία.

Μπορείτε να συμμετέχετε στην πρεμιέρα της καμπάνιας την Πέμπτη 3 Μαρτίου στο Twitter Spaces στον σύνδεσμο Space / Twitter

Μερικά αποσπάσματα:

«Ο ανηψιός μου είναι 5 χρονών. Αυτές τις μέρες παίζουμε το παιχνίδι του «Υπόγειου Βασιλείου». Το παιδί απολαμβάνει το παιχνίδι μας, όμως φοβάται πολύ από τις σειρήνες του πολέμου. Έχετε ποτέ προσπαθήσει να εξηγήσετε τι είναι ο πόλεμος σε ένα παιδί 5 χρονών;»

«Σας γράφω αυτό το μήνυμα από το πολεμικό καταφύγιο στο Κίεβο και πραγματικά νιώθω ήδη πως ζω εικόνες αποκάλυψης».

«Κάθε τόσο προσπαθώ να ελέγξω αν η οικογένεια μου και οι φίλοι μου είναι καλά. Τα πρωϊνά είναι ιδιαίτερα τρομαχτικά και ανήσυχα, πιάνω το τηλέφωνο μου για να δω αν όλοι είναι καλά και ζωντανοί»

«Λίγο πριν τον πόλεμο ήμουν στο νοσοκομείο. Μόλις ξεκίνησε ο πόλεμος, όλοι οι ασθενείς που μπορούσαν να περπατήσουν κλήθηκαν να φύγουν και να μείνουν στο σπίτι για να απελευθερώσουν χώρο για τους τραυματισμένους Ουκρανούς στρατιώτες».

«Πραγματικά φοβάμαι μήπως και με πάρει ο ύπνος, γνωρίζοντας πως ίσως να μην μπορέσω να ξανά ανοίξω τα μάτια μου»

«Με χέρια τρεμάμενα προσπαθώ να διατηρήσω τη φωνή μου ήρεμη γιατί λέω στον 5χρόνο γιό μου ένα παραμύθι. Πρέπει να κοιμηθεί λίγο. Φοβάται πολύ τις βόμβες, η καδιά του χτυπάει δυνατά αλλά σταδιακά η καρδιά του χτυπά πιο ήρεμα»

Μοιραστείτε τις εμπειρίες και τις μαρτυρίες αυτές προκειμένου να συμπαρασταθουμε σε όσους βιώνουν την τραγική αυτή κατάσταση αλλά και να διατρανώσουμε ένα μήνυμα εναντίωσης στον πόλεμο:

#HumansForUkraine

#CancellWar

Mention DCN Global on Social Media:

Σχετικά με το DCN Global:

Το Digital Communication Network Global είναι ένα δίκτυο που συνδέει επιστήμονες, ερευνητές τις ψηφιακής εποχής από διαφορετικά υπόβαθρα προκειμένου να απαντήσουν στις προκλήσεις της ψηφιακής τεχνολογίας.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024