Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: To αμερικανικό CBS απολογήθηκε γιατί έδειξε ελληνική την Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: To αμερικανικό CBS απολογήθηκε γιατί έδειξε ελληνική την Κωνσταντινούπολη

Σε χάρτη που είχε προβληθει live σε έκτακτη εκπομπή.

Το αμερικανικό δίκτυο CBS News απολογήθηκε μέσω επιστολής στην Τουρκία, αφού παρουσίασε την Κωνσταντινούπολη και τα Στενά του Βοσπόρου ως μέρος της Ελλάδας σε ένα δελτίο ειδήσεων με αφορμή την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Αυτό το γραφικό που έδειχνε λανθασμένα την Κωνσταντινούπολη ως μέρος της Ελλάδας και όχι της Τουρκίας, διορθώθηκε μόλις αντιληφθήκαμε το λάθος», ανέφερε η διοίκηση του CBS στην επιστολή που απευθύνεται στην τουρκική διεύθυνση επικοινωνιών, υπογραμμίζοντας ότι το ειδησεογραφικό πρακτορείο θα επανεξετάσει τις διαδικασίες μετάδοσης για να αποτρέψει τέτοια μελλοντικά λάθη.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Προεδρικού Συμβουλίου της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν, δήλωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία διαμαρτύρεται επίσημα και ανοιχτά για το λάθος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Sabah.

Αυτό το λάθος δεν πρέπει να ξαναγίνει

Στη διάψευσή του, ζήτησε να διορθωθεί άμεσα το λάθος αυτό και να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις, είπε ο Αλτούν: «Έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ότι σε ένα δελτίο ειδήσεων του CBS News σχετικά με τη διέλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων από την Κωνσταντινούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και η οποία βρίσκεται υπό την κυριαρχία του τουρκικού έθνους από το 1453, μοιάζει με ελληνικό έδαφος».

Υπογραμμίζοντας ότι το λάθος που έγινε δεν πρέπει να επαναληφθεί, ο Αλτούν δήλωσε: «Αναμένουμε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί κάθε βήμα που θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας».

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024