
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες αμερικανικές κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει οδηγήσει τις ΗΠΑ να πάρουν μέτρα απέναντι σε Ρώσους ολιγάρχες.
Νέες κυρώσεις ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ κατά Ρώσων ολιγαρχών και τις εταιρείες τους εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Κυρώσεις επιβλήθηκαν και στον εκπρόσωπο του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο Λευκός Οίκος δήλωσε επίσης ότι επιβάλλει περιορισμούς στην έκδοση βίζας σε 19 Ρώσους ολιγάρχες και 47 από τις οικογένειες και τους συνεργάτες τους.
«Αυτά τα άτομα και τα μέλη των οικογενειών τους θα αποκοπούν από το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, τα περιουσιακά τους στοιχεία στις Ηνωμένες Πολιτείες θα δεσμευτούν και η περιουσία τους θα αποκλειστεί από τη χρήση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι απαγορεύει τα ταξίδια και για περίπου 50 άτομα. Ένας από αυτούς που επιβλήθηκαν κυρώσεις είναι ο Άλισερ Ουσμάνοφ, ο οποίος είναι ένα από τα πλουσιότερα άτομα της Ρωσίας και στενός σύμμαχος του Πούτιν.
Να σημειώσουμε ότι ο Ουσμάνοφ (που έχει εμπορικές σχέσεις με την ποδοσφαιρική ομάδα Έβερτον, οι οποίες έχουν διακοπεί) υπέστη κυρώσεις και από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην ίδια θέση βρίσκεται και ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ιγκόρ Σουβάλοφ.
Η περιουσία του Ουσμάνοφ, συμπεριλαμβανομένου του σούπερ γιωτ και του ιδιωτικού του τζετ, έχει αποκλειστεί για κάθε χρήση στις ΗΠΑ.
Ποιοι άλλοι βρίσκονται στη λίστα των κυρώσεων
- Νικολάι Τοκάρεφ (μαζί με την οικογένειά του), στο στόχαστρο δύο από τις εταιρείες real estate που διαθέτει
- Μπόρις Ρότενμπεργκ (μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του)
- Αρκάντι Ρότενμπεργκ (μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του)
- Σεργκέι Τσεμέζοφ (μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του)
- Γεβγκένι Πριγκόζιν (μαζί με την οικογένειά του), στο στόχαστρο τρεις εταιρείες του
- Ακίνητα: Πώς επηρεάζει την αγορά κατοικίας η ενεργειακή κλάση – Οι αποκλίσεις στις τιμές
- Δηλαδή, εσύ τι έχεις να προτείνεις;
- Επιστρέφει στη δράση ο Ολυμπιακός μετά τη Euroleague – Στο ΣΕΦ με την ΑΕΚ και το… λάβαρο
- Λιγότερη μετανάστευση, περισσότερες επιστροφές: Πόσο σκληρή έγινε η ΕΕ στα σύνορα; – Νέο μεταναστευτικό πλαίσιο και στην Ελλάδα
- Life On: Πολλά περισσότερα από ένα συμβόλαιο Υγείας
- Λιγότερα όπλα, πολλά μέτωπα – Το στρατηγικό αδιέξοδο της Ουάσιγκτον και το στοίχημα των 1,45 τρισ. δολαρίων








