Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο στόχαστρο μαύρο χρήμα και σούπερ γιοτ των Ρώσων ολιγαρχών

Στο στόχαστρο μαύρο χρήμα και σούπερ γιοτ των Ρώσων ολιγαρχών

Με το όπλο παρά πόδας οι ελεγκτικές αρχές για τους ολιγάρχες

Μετά τον πρώτο κατάλογο με τους 650 Ρώσους ολιγάρχες που έστειλε η Κομισιόν και η ΕΚΤ σε όλες τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες και στις αρχές ξεπλύματος μαύρου χρήματος, οι ελληνικές (όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές) ελεγκτικές και εποπτικές αρχές άρχισαν να ερευνούν τη διαδρομή του ρωσικού μαύρου χρήματος που διασυνδέεται με το σύστημα εξουσίας του Πούτιν.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που έκανε εκπρόσωπος ανώτατης ελεγκτικής αρχής ότι «βρισκόμαστε με το όπλο παρά πόδας», για να προσθέσει αμέσως μετά «ό,τι μας ζητηθεί θα το ψάξουμε αμέσως». Την ίδια ώρα μια άλλη πηγή (ανώτατη πολιτική, αυτή τη φορά) δήλωνε: «Τα ψάχνουμε τώρα όλα και θα έχουμε λίαν συντόμως εκπλήξεις». Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ελεγκτικές αρχές ποτέ δεν προαναγγέλλουν τις έρευνες που διεξάγουν, αλλά ανακοινώνουν μόνον τα αποτελέσματα των ερευνών.

Πάντως οι πληροφορίες επιμένουν ό,τι στα ζητούμενα τις έρευνας είναι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ελεγκτικών αρχών σε εκκλησιαστικούς και επιχειρησιακούς κύκλους που όμως δεν λειτουργούν με όρους επιχειρηματία. Εκείνο που μου λένε είναι ότι με την έρευνα αυτή, οι περιπτώσεις διακίνησης μαύρου χρήματος από ανθρώπους του Πούτιν στην Ελλάδα, όχι μόνον, (εάν υπάρχουν) θα ανακαλυφθούν, αλλά θα διακοπεί και η λειτουργία τους (και φυσικά η χρηματοδότησή τους).

Οι πάμπλουτοι Ρώσοι κρύβουν τα σκάφη τους στις Μαλδίβες

Όλες αυτές οι αυστηρές κυρώσεις που αποφάσισαν τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, προκάλεσαν τον πανικό πολλών Ρώσων ολιγαρχών. Κάνουν τα πάντα για να σώσουν τις περιουσίες τους. Τουλάχιστον πέντε σούπερ γιοτ, που ανήκουν σε Ρώσους δισεκατομμυριούχους, είχαν αγκυροβολήσει στις Μαλδίβες ή έπλεαν προς το νησιωτικό αυτό κράτος του Ινδικού Ωκεανού, το οποίο δεν έχει συμφωνία έκδοσης και δικαστικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά δείχνουν τα δεδομένα υπηρεσιών που παρακολουθούν τους πλόες των πλοίων. Στην Ελλάδα, όπως διαβάσατε παραπάνω οι ελεγκτικές αρχές βρίσκονται με το όπλα παρά πόδας για την όποια διαδρομή ρωσικού μαύρου χρήματος προς την Ελλάδα.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024