Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ: «Δεν γίνεται εθνική συνεννόηση α λα καρτ»

ΚΙΝΑΛ: «Δεν γίνεται εθνική συνεννόηση α λα καρτ»

Η Χαριλάου Τρικούπη σχολιάζει την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τα χνάρια του προκατόχου του κ. Τσίπρα και δεν πιστεύει στην εθνική συνεννόηση. Η εθνική συνεννόηση δεν είναι αλά καρτ και κυρίως δεν προσαρμόζεται στα κατά καιρούς συμφέροντα της ΝΔ», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha.

Η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει ότι «ξαφνικά, ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα κόστους στέγης στην Ελλάδα», προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «μάλλον θα διάβασε το άρθρο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε κυριακάτικη εφημερίδα».

Και προσθέτει ότι το πρόβλημα των υψηλών ενοικίων «δεν είναι καινούργιο για εμάς. Είναι καινούργιο μόνο για την κυβέρνηση».

Το ΚΙΝΑΛ επισημαίνει πως έχει αναδείξει την ανάγκη αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης για την κατασκευή κατοικιών, που θα μπορούσαν να δοθούν για ενοικίαση σε χαμηλότερη τιμή με κοινωνικά κριτήρια, όπως έκανε η Πορτογαλία με πρόβλεψη κατασκευής 26.000 κατοικιών, η Ισπανία με 20.000 κατοικίες και η Ιταλία με 10.000 κατοικίες.

«Αντίθετα», υποστηρίζει, «είναι τέτοια η υποκρισία της κυβέρνησης στο εθνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, που συμπεριέλαβε την ανακαίνιση 70 κατοικιών στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη».

Όσον αφορά στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη, «ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε τις ευθύνες του, καθώς ενώ οι άλλες χώρες μείωναν την εξάρτησή τους από το φυσικό αέριο, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, αύξησε κατά 25% την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο».

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024