Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Alpine A4810: Μέλλον από υδρογόνο

Alpine A4810: Μέλλον από υδρογόνο

H γαλλική φίρμα δίνει τις πρώτες συστάσεις για το μέλλον της Alpine εντός και εκτός αγωνιστικών πεδίων

Η Alpine παρουσιάζει το πρώτο δείγμα γραφής ενός διθέσιου sportscar με το status της σχεδιαστικής μελέτης το οποίο θα αποκαλύψει πλήρως έως τα τέλη Μαρτίου.

Το πρωτότυπο μοντέλο αποτελεί ονομάζεται Α4810 και αποτελεί προϊόν σκέψης των φοιτητών βιομηχανικού σχεδιασμού στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Design (IED) και το οποίο συνυπογράφει η Alpine, δηλώνοντας υποψηφιότητα αποκλειστικής χρήσης του στο μέλλον.

Παρόλο που δεν δημοσιοποιούνται τεχνικά χαρακτηριστικά για το πρωτότυπο μοντέλο, σημειώνεται ότι πρόκειται για υδρογονοκίνητο, εκπροσωπώντας μια τεχνολογία για την οποία η Alpine ως μέλος του ομίλου Renault, έχει εκφράσει επανειλημμένα το ενδιαφέρον της.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, αν και το πρώτο teaser είναι αρκούντως σκοτεινό για να μην αποκαλύπτει πολλά στοιχεία, είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα κεντρομήχανο sportscar με φαρδείς θόλους και χαμηλό καπό. Αυτό που επίσης διακρίνεται είναι η σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων τα οποία εκτός από το εντυπωσιακό LED περίγραμμα, έχουν σχεδιαστεί για να παραπέμπουν στο παρελθόν και στο παρόν της Alpine και του sportscar A110.

Eπίσης η επιλογή της ονομασίας A4810 παραπέμπει στο αγωνιστικό A480 που η Alpine έχει εξελίξει για το Le Mans όπου αναμένεται να εισαχθεί μια νέα κατηγορία υδρογονοκίνητων.

Αν και μένει να αποδειχθεί πόσα από τα στοιχεία του concept θα επιβιώσουν σε μια έκδοση παραγωγής αγωνιστική ή μη, είναι γνωστό ότι η Alpine εξελίσσει ένα sportscar το οποίο θα διαδεχθεί το A110. Επίσης έχει ήδη ανακοινώσει την εξέλιξη τριών ηλεκτροκίνητων με ορίζοντα το 2026. Το πρώτο αναμένεται να είναι ένα Coupe SUV, το δεύτερο η έκδοση επιδόσεων του Renault 5 και το διάδοχο του Α 110.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024