Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κίνδυνος για χιλιάδες ασθενείς με κοροναϊό - Ελλειψη οξυγόνου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κίνδυνος για χιλιάδες ασθενείς με κοροναϊό – Ελλειψη οξυγόνου

Η έλλειψη οξυγόνου θα επηρεάσει την ικανότητα θεραπείας ασθενών με κοροναϊό στην Ουκρανία, διαμηνύει ο ΠΟΥ.

Τεράστια προβλήματα στην περίθαλψη ασθενών με κοροναϊό έχει προκαλέσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να απευθύνει έκκληση και να προειδοποιεί για κρίσιμη έλλειψη οξυγόνου και να ζητά να δημιουργηθούν διάδρομοι για χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεζούς δήλωσε ότι η κρίσιμη έλλειψη οξυγόνου θα επηρεάσει την ικανότητα θεραπείας ασθενών με κοροναϊό, αλλά και με άλλες παθήσεις. Ήδη, στη χώρα τρία μεγάλα εργοστάσια οξυγόνου έχουν κλείσει και αναζητούνται τρόποι να παραδοθεί οξυγόνο από γειτονικές χώρες.

Εκλεισαν εργοστάσια

«Η κρίσιμη έλλειψη οξυγόνου θα έχει αντίκτυπο στην ικανότητα θεραπείας ασθενών με Covid-19 και σε πολλές άλλες καταστάσεις. Τουλάχιστον τρία μεγάλα εργοστάσια οξυγόνου στην Ουκρανία έχουν πλέον κλείσει και αναζητούμε τρόπους πρόσβασης σε οξυγόνο από γειτονικές χώρες, όπως και τρόπους να το παραδώσουμε με ασφάλεια εκεί που χρειάζεται».

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης Μάικ Ράιαν ανέφερε ότι την περασμένη εβδομάδα στην Ουκρανία χορηγούσαν οξυγόνο σε 2.000 ασθενείς με κοροναϊό. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο αριθμός να έχει αυξηθεί, συμπεριλαμβανομένων και των ασθενών που χρειάζονται καταστάσεις για άλλους λόγους.

«Το οξυγόνο σώζει ζωές. Και το χρειάζεσαι όταν το χρειάζεσαι. Δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι αύριο. Δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Δεν μπορείς να μπεις σε λίστα αναμονής. Δεν μπορείς νς σταθείς στην ουρά για οξυγόνο. Το οξυγόνο σώζει ζωές», τόνισε.

Ο αξιωματούχος προειδοποίησε ότι αν δεν υπάρξει παροχή οξυγόνου και άλλων κρίσιμων φαρμάκων, άνθρωποι θα πεθάνουν άσκοπα».

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024