Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Άγρια κόντρα για την εισβολή Γιαρμολένκο (Ουκρανία) – Τζιούμπα (Ρωσία)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άγρια κόντρα για την εισβολή Γιαρμολένκο (Ουκρανία) – Τζιούμπα (Ρωσία)

Η κόντρα των δυο πασίγνωστων ποδοσφαιριστών άρχισε μετά την εισβολή και πήρε μεγάλη έκταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αντρί Γιαρμολένκο είναι ένας Ουκρανός ποδοσφαιριστής που παίζει στην Γουέστ Χαμ. Ο Αρτέμ Τζιούμπα είναι Ρώσος ποδοσφαιριστής και μάλιστα αρχηγός της εθνικής ομάδας.

Ανάμεσα τους ξεκίνησε μια άγρια κόντρα με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία. «Κάντε κάτι. Φωνάξτε» λέει απευθυνόμενος στους ρώσους συναδέλφους του ο Γιαρμολένκο. «Είμαι περήφανος που είμαι Ρώσος, δεν μπορείτε να μας προσβάλλετε από την έπαυλή σας» απαντά ο Τζιούμπα.

Η αρχή

Όλα άρχισαν όταν ο Γιαρμολένκο έκανε μια ανάρτηση από το σαλόνι του σπιτιού του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Νωρίτερα κατά την πρώτη μέρα του πολέμου είχε κάνει και μια χορηγία προς τον στρατό της χώρας του.

Ο Γιαρμολένκο λοιπόν που έχει φορέσει 106 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο της Ουκρανίας ζήτησε από τους Ρώσους συναδέλφους του να μην σιωπούν – όπως λέει- σε αυτά που γίνονται.

«Είμαι ο Αντρι Γιαρμολένκο, Ουκρανός διεθνής. Γεννήθηκα στην Αγία Πετρούπολη, αλλά μεγάλωσα στην Ουκρανία και θεωρώ τον εαυτό μου 100% Ουκρανό. Εχω μια ερώτηση για τους Ρώσους παίκτες.» γράφει και συνεχίζει

«Παιδιά, γιατί κάθεστε σαν μ@λ@κες και δεν λέτε τίποτα; Στην χώρα μου σκοτώνουν ανθρώπους, σκοτώνουν γυναίκες, σκοτώνουν μητέρες, σκοτώνουν τα παιδιά μας. Αλλά δεν λέτε τίποτε, δεν σχολιάζετε… Πείτε μου, σας παρακαλώ, τι θα γίνει εάν όλοι μαζί, δείξετε στον κόσμο τι πραγματικά συμβαίνει στην χώρα μου;

Ξέρω πολλούς από εσάς και όλοι μου είπατε πως «δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό και ότι ο πρόεδρός σας δεν φέρεται σωστά». Λοιπόν παιδιά, έχετε επιρροή στους ανθρώπους, δείξτε το. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας! Δόξα στην Ουκρανία».

Η απάντηση

Ο Αρτέμ Τζιούμπα σήκωσε αμέσως το γάντι και με δική του ανάρτηση στον λογαριασμό του, απάντησε: «Δεν ήθελα να σχολιάσω το θέμα των γεγονότων στην Ουκρανία μέχρι το τέλος. Όχι επειδή φοβάμαι, αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός στην πολιτική, ποτέ δεν ασχολήθηκα και δεν έχω πρόθεση να το κάνω (σε αντίθεση με πολλούς πολιτικούς επιστήμονες και λοιμωξιολόγους που έχουν εμφανιστεί τελευταία στο internet).

Αλλά, όπως κάθε άτομο, έχω τη δική μου άποψη. Αφού αναφέρομαι στο θέμα από όλες τις πλευρές, τότε θα την εκφράσω. Είμαι ενάντια στον πόλεμο. Ο πόλεμος είναι τρομακτικό πράγμα. Αλλά είμαι επίσης ενάντια στην ανθρώπινη έχθρα και το μίσος, το οποίο αποκτά καταστροφική έκταση κάθε μέρα. Είμαι εναντίον της διάκρισης με βάση την εθνικότητα.

Δεν ντρέπομαι που είμαι Ρώσος, είμαι περήφανος που είμαι Ρώσος. Και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να υποφέρουν οι αθλητές τώρα. Είμαι εναντίον των double standard. Γιατί πρέπει ένας να κάνει τα πάντα και όλοι να χρεώνουν τα πάντα σε εμάς; Γιατί όλοι πάντα φώναζαν να κρατάμε εκτός πολιτικής τον αθλητισμό, αλλά στην πρώτη ευκαιρία, όταν πρόκειται για τη Ρωσία, η αρχή αυτή ξεχνιέται εντελώς; Επαναλαμβάνω, ο πόλεμος είναι τρομακτικός. Σε ανησυχητικές καταστάσεις, οι άνθρωποι δείχνουν την πραγματική τους ουσία, κάποιες φορές με αρνητικό τρόπο.

Πόσο θυμό, πόση λάσπη και πόση χολή ρίχνουν σε όλους τους Ρώσους ανθρώπους, άσχετα με τη θέση και το επάγγελμά τους. Οι χιλιάδες άνθρωποι που γράφουν προσβολές και απειλές, πηγαίνετε να πολεμήσετε! Είναι διπλά παράξενο να ακούς όλα αυτά από ανθρώπους που η Ρωσία έχει δώσει πολλά, πάρα πολλά στη ζωή τους.

Όλα αυτά απλά προκαλούν ακόμα περισσότερη αρνητική ενέργεια. Ο πόλεμος θα τελειώσει, αλλά οι προσωπικές σχέσεις θα παραμείνουν. Και θα είναι αδύνατον να επιστρέψουμε πίσω. Κρατήστε το αυτό.

Υ.Γ. Και σε κάποιους συναδέλφους που κάθονται πάνω στον κ@@@ τους μέσα στην έπαυλή τους στην Αγγλία και λένε χυδαία πράγματα: δεν μπορείτε να μας προσβάλλετε, καταλαβαίνουμε τα πάντα! Ειρήνη και καλοσύνη σε όλους».

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024