Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκός Οίκος: Τι θα πει ο Μπάιντεν στο διάγγελμά του για την Ουκρανία, τον Πούτιν και τη Ρωσίας

Λευκός Οίκος: Τι θα πει ο Μπάιντεν στο διάγγελμά του για την Ουκρανία, τον Πούτιν και τη Ρωσίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό για την κατάσταση της Ενωσης και θα αναφερθεί στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καθώς και στα σχέδια των ΗΠΑ για την αντιμετώπισή της.

Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρον Κλάιν αρνήθηκε να πει εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία, επάνω, The White House/via Reuters) θα ανακοινώσει οποιαδήποτε «συγκεκριμένα στρατιωτικά βήματα» κατά της Ρωσίας στη σημερινή ομιλία του (αναμένεται στις 04.00 ώρα Ελλάδος) για την κατάσταση της Ενωσης.

«Ανευ προηγουμένου συνασπισμός»

Αυτό που θα επισημάνει είναι το γεγονός ότι έχει συγκροτηθεί «ένας συνασπισμός προηγουμένου – το ΝΑΤΟ και οι εταίροι μας στην ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ιαπωνία – για να κάνουν δύο πράγματα: να παρέχουν κάθε είδους βοήθεια… και επίσης να συνεργαστούν για την επιβολή άνευ προηγουμένου κυρώσεων κατά μιας χώρας τόσο μεγάλης όσο η Ρωσία».

«Λοιπόν, αυτό που θα ακούσετε απόψε να λέει ο πρόεδρος είναι γι΄ αυτόν τον συνασπισμό, για τη συγκρότηση του οποίου ηγήθηκε ο ίδιος και βοήθησε πάρα πολύ» δήλωσε ο Ρόν Κλάιν στο CNN.

Αυτά θα πει ο Τζο Μπάιντεν καθώς και για τα «επόμενα βήματα ενίσχυσης των κυρώσεων στους ολιγάρχες που στηρίζουν τον Πούτιν, οι οποίοι ωφελούνται από το καθεστώς του Πούτιν, αλλά και τα επόμενα βήματα για την παροχή ανθρωπιστικής και στρατιωτικής βοήθειας στους Ουκρανούς» τόνισε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου.

Η ψυχική κατάσταση του Πούτιν

Ο Ρον Κλάιν δεν θέλησε να τοποθετηθεί για την ψυχική κατάσταση του Πούτιν, λέγοντας μόνο ότι ο ρώσος πρόεδρος «έκανε κάτι τώρα που δεν το έκανε σε αυτόν τον βαθμό στο παρελθόν, κάτι που είναι μια εντελώς απρόκλητη, αδικαιολόγητη εισβολή σε μια χώρα τόσο μεγάλη και τόσο σημαντική όσο η Ουκρανία».

Νωρίτερα την Τρίτη, το CNN ανέφερε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν θέσει ως κορυφαία προτεραιότητα την αξιολόγηση της ψυχικής κατάστασης του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς αυτή επηρεάζει τον χειρισμό του στην ταχέως κλιμακούμενη κρίση της Ουκρανίας, σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Οι έπαινοι στον Μπάιντεν

Ο κ. Κλάιν επισήμανε τις κυρώσεις που έχουν ήδη επιβληθεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι για τις ενέργειες αυτές έχει ήδη αποσπάσει τον έπαινο ο Μπάιντεν από συμμάχους και πολιτικούς αντιπάλους.

«Είναι δύσκολο να επιβληθούν τέτοιες κυρώσεις σε μια χώρα τόσο μεγάλη όσο η Ρωσία, είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν όλοι μαζί για να το κάνουμε αυτό, και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που βλέπετε τόσο Δημοκρατικούς όσο και Ρεπουμπλικάνους, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που δεν ήταν μεγάλοι θαυμαστές του Τζο Μπάιντεν να δηλώνουν ότι αυτή η προσπάθεια, αυτή η παγκόσμια προσπάθεια να τιμωρηθεί ο Πούτιν και να τιμωρηθεί το καθεστώς του είναι πιο αυστηρή και ισχυρότερη από ό,τι περίμεναν ποτέ», κατέληξε ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου.

Πληροφορίες του Reuters αναφέρουν ότι είναι πιθανόν ο αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του ν’ ανακοινώσει και το κλείσιμο του εναέριου χώρου των ΗΠΑ σε όλα τα ρωσικά επιβατικά και φορτηγά αεροσκάφη.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024