Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Η Ford ανέστειλε τις δραστηριότητές της λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

Ρωσία: Η Ford ανέστειλε τις δραστηριότητές της λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

Η αυτοκινητοβιομηχανία Ford ανέστειλε τις δραστηριότητές της σε τρεις πόλεις της Ρωσίας καθώς «ανησυχεί βαθιά για την εισβολή στην Ουκρανία και τις επακόλουθες απειλές για την ειρήνη και τη σταθερότητα».

Η Ford αναστέλλει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, με άμεση ισχύ, ανακοίνωσε η εταιρεία χθες Τρίτη. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει μερίδιο 50% στη Ford Sollers, κοινοπραξία μεταξύ της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και της ρωσικής εταιρείας Sollers (φωτογραφία αρχείου, επάνω, Reuters/Edgard Garrido).

«Με άμεση ισχύ»

«Δεδομένης της κατάστασης, ενημερώσαμε σήμερα τους εταίρους της κοινοπραξίας ότι αναστέλλουμε τις δραστηριότητές μας στη Ρωσία, με άμεση ισχύ, μέχρι νεοτέρας», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της .

Η ανακοίνωση έρχεται αφότου η Ford δήλωσε νωρίτερα χθες ότι «ανησυχεί βαθιά για την κατάσταση στην Ουκρανία», αλλά δεν έφτασε στο σημείο να σταματήσει τις δραστηριότητες στις τρεις ρωσικές πόλεις όπου έχει εργοστάσια: Αγία Πετρούπολη, Ελαμπούγκα και Ναμπερέζνι Τσέλνι.

«Ως μέρος της παγκόσμιας κοινότητας, η Ford ανησυχεί βαθιά για την εισβολή στην Ουκρανία και τις επακόλουθες απειλές για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Η κατάσταση μας ανάγκασε να επανεκτιμήσουμε τις δραστηριότητές μας στη Ρωσία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δωρεά για τους Ουκρανούς

Η εταιρεία σημειώνει ότι έχει «μειώσει σημαντικά» τις ρωσικές δραστηριότητές της τα τελευταία χρόνια – αλλά η κοινοπραξία απασχολεί τουλάχιστον 4.000 άτομα. Και τα τρία εργοστάσια μαζί παράγουν τα Ford Focus, Ford EcoSport και Ford Transit, Kuga, Explorer, S-MAX και Galaxy, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ford.

Η Ford αναφέρει ότι δωρίζει 100.000 δολάρια στο Global Giving Ukraine Relief Fund, για τους Ουκρανούς και τις οικογένειές τους που έχουν εκτοπιστεί κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024