Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Polestar 02 Convertible: Ανοιχτή προοπτική ηλεκτροκίνησης

Polestar 02 Convertible: Ανοιχτή προοπτική ηλεκτροκίνησης

H σουηδική φίρμα αποκαλύπτει ένα ανοιχτό πρωτότυπο μοντέλο σχεδιασμένο με «συναισθηματικούς όρους» αλλά και προοπτικές παραγωγής

Πριν αρκετό καιρό η Polestar παρουσίασε ένα επιβλητικό πρωτότυπο ονόματι Precept το οποίο τελικώς θα οδηγηθεί στην παραγωγή υιοθετώντας την ονομασία 5 και παίρνοντας θέση στην κορυφή της γκάμας της.

 Με αυτό δεδομένο η νέα της αποκάλυψη, το πρωτότυπο 02, ένα ανοιχτό 2+2 μοντέλο με εντυπωσιακή σχεδίαση δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί απλώς μια σχεδιαστική μελέτη αλλά κάτι που θα ξανασυναντήσουμε στο μέλλον των Σουηδών που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνουν αλλά και ούτε αρνούνται την προοπτική ένταξης του στην γκάμα τους.

Για την ακρίβεια, όπως επεσήμανε ο επικεφαλής της σουηδικής φίρμας, Thomas Ingenlath, προς το παρόν δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή του 02 ωστόσο, υπάρχει η πρόθεση η Polestar να εντάξει στην γκάμα της ένα αντίστοιχο μοντέλο μακροπρόθεσμα.

Σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις το 02 βασίζεται στην ίδια ευέλικτη αρχιτεκτονική από αλουμίνιο που θα φιλοξενήσει και το 5, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το συγκεκριμένο δάπεδο μπορεί να προσαρμοστεί για να υπηρετήσει τις ανάγκες ενός δυναμικού sportscar.

Στο προκείμενο, το Polestar 02 έχει μήκος 4,7 μέτρα και μεταξόνιο που υπολείπεται κατά 40 εκατοστά σε σχέση με το Polestar 5. Με δεδομένη ωστόσο την τεχνολογική συνάφεια ανάμεσά τους και το Polestar 02 αναμένεται να διαθέτει την ίδια διάταξη με δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα σε κάθε άξονα, και συνδυαστική ισχύ που θα φλερτάρει με τους 500 ίππους. Προς το παρόν ωστόσο η Polestar δεν έχει δημοσιοποιήσει σαφή στοιχεία ούτε για το 5 ούτε και για το 02.

Αυτό που διευκρινίζει η Polestar είναι το 02 δεν περιλαμβάνεται στα τρία μοντέλα που η σουηδική φίρμα σχεδιάζει να λανσάρει έως το 2025. Από εκεί και πέρα ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα για τις επόμενες προσθήκες μένουν ανοιχτά.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, Max Missoni ο οποίος είπε ότι μια εκδοχή του 02 με σταθερή οροφή είναι κάτι το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να υπάρξει.

Παρ΄όλα αυτά, ο T. Ingenlath από την πλευρά του τόνισε ότι η ιδέα ενός μηδενικών εκπομπών convertible φαντάζει ιδιαιτέρως ελκυστική. «Θεωρώ ότι αυτού του είδους το αυτοκίνητο είναι κάτι σαν “χαμένη ευκαιρία”. Είναι παράδοξο να σκεφτόμαστε ότι ένα sportscar πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως από κινητήρα εσωτερικής καύσης με δεδομένη την ισχύ που μπορεί να προσφέρει ένας ηλεκτροκινητήρας ο οποίος θα αποδεικνυόταν εξαιρετικός για το είδος των sportscars».

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024