Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, λέει ο Τσαβούσογλου
Ενώ ο Ερντογάν... βρίσκεται στον κόσμο του
Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει σκοπεύει να συμμετάσχει στις κυρώσεις που επιβάλλουν μια μια όλες οι χώρες στη Ρωσία, ως αντίποινα για την εισβολή της στην Ουκρανία.
#BREAKING Turkiye has no intention of joining in sanctions against Russia, says Turkish foreign minister
— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) March 1, 2022
Ο Ερντογάν… στον κόσμο του
Την ίδια στιγμή, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται… στον κόσμο του και ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει την ίδια ευαισθησία που δείχνει στην Ουκρανία, αναφορικά με την ένταξη στην Τουρκίας στην Ένωση.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει την ίδια ευαισθησία σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας και για την Τουρκία» είπε άλλων ο τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Άγκυρα.
Ο Ερντογάν κάλεσε την Ρωσία και την Ουκρανία να σταματήσουν άμεσα τις μάχες, ενώ απευθυνόμενος στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε να δείξει την ίδια ευαισθησία σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας, και για την Τουρκία.
Επίσης, όπως είπε «είναι σημαντικό όλοι οι παράγοντες στην περιοχή μας και πέραν αυτής να φέρουν την ειρήνη στο προσκήνιο την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα».
Σχετικά με την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν είπε: «Λαμβάνουμε μέτρα για να αναγνωρίσουμε το Κοσσυφοπέδιο και αναγνωρίζουμε το Κοσσυφοπέδιο ως μέλος του ΝΑΤΟ. Πάντα υπερασπιζόμασταν ότι η διεύρυνση στο ΝΑΤΟ θα ήταν επωφελής, και την υπερασπιζόμαστε ακόμα σήμερα. Το θέλουμε για την παγκόσμια ειρήνη».
- Εύβοια: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην παραλία Μουρτερή
- Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας
- Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους κινδύνους για την υγεία των επιζώντων των δύο σεισμών στη Βενεζουέλα
- Ο Μόουζες Ράιτ υπογράφει στην Μπαρτσελόνα και πληρώνει τη ρήτρα του για να πάει στη Μιλάνο
- Κίνηση: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό, καθυστερήσεις στο λιμάνι του Πειραιά
- «Το Ιράν σχεδιάζει να δολοφονήσει τον Τραμπ», υποστηρίζει το Ισραήλ
- Χάος στο Παρίσι: Επεισόδια μετά την πρόκριση της Γαλλίας στα ημιτελικά του Μουντιάλ (vids)
- Ο «εξευρωπαϊσμός» του ΝΑΤΟ – Η Ευρώπη, ο στόχος του 5% των αμυντικών δαπανών και το πολλαπλό κόστος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442