Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η πολιτική άμυνα με μπουκάλια και βενζίνη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η πολιτική άμυνα με μπουκάλια και βενζίνη

Ουκρανοί ξεκίνησαν να ετοιμάζουν βόμβες μολότοφ για να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους εισβολείς

Οι Ουκρανοί από την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής, δείχνουν αποφασισμένοι να παλέψουν με νύχια και με δόντια για τα εδάφη τους.

Οι πληροφορίες των προηγούμενων ημερών ότι υπήρξε εντολή να παρασκευάζονται βόμβες μολότοφ από τους πολίτες της Ουκρανίας, είναι απολύτως ακριβής.

Στα άδυτα της πολιτικής άμυνας των Ουκρανών, ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης και ο εικονολήπτης Φώτης Πάντος απαθανατίζουν την παρασκευή βομβών μολότοφ που από την πρώτη ημέρα της ρωσικής εισβολής εντάχθηκαν στο εθνικό οπλοστάσιο της χώρας.

Πολίτες συγκεντρώνουν χιλιάδες μπουκάλια, πιο πέρα γυναίκες κόβουν πανιά και σε άλλο χώρο φτιάχνεται το κοκτέιλ εκρηκτικών.

Δουλεύουν όλο το 24ωρο

Άλλοι κατασκευάζουν τους εχίνους δηλαδή τα εμπόδια με κοιλοδοκούς με τα οποία οι Ουκρανοί κλείνουν οδικές αρτηρίες για να μην προχωρήσουν τα ρωσικά τεθωρακισμένα.

Όπως λέει, ο Γιώργος Σιδέρης όλοι δουλεύουν 24ωρα, ώστε σε κάθε μπλόκο του ουκρανικού στρατού να έχουν οι στρατιώτες και εκατοντάδες βόμβες μολότοφ.

Το εργοστάσιο ανακαλύφθηκε ενώ το συνεργείο της ΕΡΤ κινείται ακόμα πιο ανατολικά στο δρόμο προς Μαριούπολη. «Μιλήσαμε με πολιτοφύλακες, δεν ξέρουμε αν θα καταφέρουμε να προχωρήσουμε, μας λένε ότι είναι καλός ο δρόμος», είπε ο Γιώργος Σιδέρης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024