Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Παιδιά θύματα του πολέμου και της οργής των στρατιωτικών δυνάμεων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παιδιά θύματα του πολέμου και της οργής των στρατιωτικών δυνάμεων

«Δεν μπορώ να σας πω που βρισκόμαστε επειδή η αποστολή είναι απόρρητη. Αυτό είναι ένα σχολείο που βομβάρδισαν οι Ρώσοι»

Αντιμέτωπα με το σκληρό πρόσωπο του πολέμου βρίσκονται και τα παιδιά στην Ουκρανία, μετά την ρωσική εισβολή.

Αν και δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός των θυμάτων από την έναρξη της ρωσικής εισβολής ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι ανάμεσα στους 350 νεκρούς τα 16 θύματα είναι παιδιά.

Αυτό να δείξετε στον Πούτιν

Η μητέρα του 6χρονου κοριτσιού λυγίζει. Λίγα λεπτά νωρίτερα μία βόμβα έπεσε ακριβώς δίπλα της. Το εξάχρονο παιδί, που δε κατονομάζεται, φορούσε τις πιτζάμες του όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από έκρηξη οβίδας στο σπίτι της οικογένειας.

«Δείξτε το στον Πούτιν! Τα μάτια αυτού του κοριτσιού και τους γιατρούς που κλαίνε…» ανέφερε ένας Ουκρανός νοσηλευτής.

Γιατροί, νοσηλευτές και εθελοντές ρίχνονται στη μάχη για τη σωτηρία της. Το σωματάκι του παιδιού γεμάτο πληγές δεν άντεξε.

Οι Ουκρανοί έδωσαν στη δημοσιότητα αυτό το βίντεο για αποδείξουν ότι ο Πούτιν λέει ακόμα ένα ψέμα όταν ισχυρίζεται ότι δεν χτυπά αμάχους και παιδιά.

Ανάμεσα στα θύματα η μαθήτρια του δημοτικού, Πολίνα, ένα χαμογελαστό ξανθό κορίτσι, το οποίο θα έπρεπε να παίζει με τους φίλους της είναι άλλο ένα θύμα της παράνοιας του πολέμου.

Χτυπούν ακόμη και σχολεία

«Απλά σκεφτείτε το: Από την αρχή της ρωσικής εισβολής, μέσα σε τέσσερις ημέρες, εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών 16 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και 45 τραυματίστηκαν» σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ένας Βρετανός στρατιώτης που πήγε εθελοντής στον πόλεμο της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικοί πύραυλοι χτυπούν σχολεία.

«Δεν μπορώ να σας πω που βρισκόμαστε επειδή η αποστολή είναι απόρρητη. Αυτό είναι ένα σχολείο που βομβάρδισαν οι Ρώσοι. Είναι 7 χιλιόμετρα από τα σύνορα» τόνισε ο Σον Πίνερ.

Η φρίκη του θανάτου ανάγκασε τους γονείς του μικρού Μαρκ να τον στείλουν μακριά. Ο ίδιος είναι απαρηγόρητος. «Αφήσαμε τον μπαμπά στο Κίεβο να πουλάει πράγματα και να βοηθά τους ήρωες μας, το στρατό μας. Μπορεί ακόμα και να πολεμήσει. Περπατούσαμε για τρεις ώρες και μας σώσατε. Νόμιζα ότι θα περπατούσαμε δύο με τρεις μέρες. Ή θα περπατούσαμε όλη μέρα αλλά μας βοηθήσατε» υπογράμμισε.

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε ότι ένα νηπιαγωγείο στη βορειοανατολική Ουκρανία χτυπήθηκε το πρωί της 25ης Φεβρουαρίου. Επλήγη από πυρομαχικά διασποράς και ανάμεσα στους νεκρούς ήταν ένα παιδί.

Η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε πρόκειται για πύραυλο Uragan των 220 χιλιοστών που έριξε απαγορευμένα πυρομαχικά διασποράς σε νηπιαγωγεία στην πόλη Οκτίρκα στην περιφέρεια Σούμι, όπου οι ντόπιοι αναζητούσαν καταφύγιο από τις μάχες.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024