Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Killing Eve: 10+1 πράγματα που ίσως δεν ήξερες για τη σειρά-φαινόμενο

Killing Eve: 10+1 πράγματα που ίσως δεν ήξερες για τη σειρά-φαινόμενο

Μια από τις αγαπημένες μας σειρές φτάνει στο τέλος της. Την αποχαιρετάμε με μερικές από τις λεπτομέρειες που την έκαναν τόσο μοναδική.

Ας ξεκινήσουμε από τα κακά νέα: φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που θα παρακολουθήσουμε το απίθανο, διεθνές (και πάντα εξαιρετικά αστείο και καλόγουστο) κυνηγητό της πληρωμένης δολοφόνου Villanele και της Eve, της πράκτορα της ΜΙ6 που φαίνεται αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για λίγη δράση. Η σχεδόν (;) ερωτική χημεία των δύο γυναικών, οι εντυπωσιακές τοποθεσίες, τα ευφάνταστα outfits και οι ευρηματικές δολοφονίες είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα έχουν και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο, όμως ελάχιστες ακόμη πληροφορίες έχουν διαρρεύσει για τη σειρά που θα κάνει σύντομα την πρεμιέρα της για τέταρτη χρονιά στο Vodafone TV.

Αν ακόμη δεν έχεις παρακολουθήσει την εκπληκτική παραγωγή του BBC America, σε παραπέμπουμε σε αυτό το παλιότερο κείμενό μας, που εξηγεί τους λόγους που πρέπει να το κάνεις… χθες. Δια παν ενδεχόμενο, όμως, κρατήσαμε τα παρακάτω, λιγότερο γνωστά facts για τη σειρά spoiler-free. Και κάτι μας λέει ότι θα σου ακουστούν ενδιαφέροντα ακόμη κι αν δεν έχεις βυθιστεί ακόμη στον κόσμο της.

1. Όλα ξεκίνησαν από ένα μυθιστόρημα

Το Killing Eve στηρίζεται στο Codename Villanele, ένα μυθιστόρημα του Luke Jennings που είχε γραφτεί σε τέσσερα μέρη, για να διαβάζεται σε Kindle. Η παραγωγός, Sally Woodward Gentle εντυπωσιάστηκε από τους αναπάντεχα φρέσκους και ανατρεπτικούς γυναικείους χαρακτήρες και φρόντισε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα για την τηλεοπτική μεταφορά τους. Την ευχαριστούμε για αυτό – και δεν αποκλείεται να στραφούμε στο γραπτό για παρηγοριά, όταν η αγαπημένη μας σειρά κατεβάσει αυλαία.

2. Ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν… πριν την πρεμιέρα

Συνήθως η μοίρα των σειρών κρίνεται ως εξής: πρώτα, περιορισμένα κοινά παρακολουθούν δοκιμαστικά το λεγόμενο «πιλοτικό» επεισόδιο. Έπειτα, αν περάσουν αυτό το τεστ προχωρούν στην παραγωγή. Στη συνέχεια, μετριέται η ανταπόκριση του γενικού κοινού και, αν και αυτό ταχθεί υπέρ της, παίρνει την έγκριση για τον επόμενο κύκλο. Στην περίπτωση του Killing Eve (και) αυτό έγινε κάπως ανορθόδοξα. Συγκεκριμένα, η ανταπόκριση των δοκιμαστικών κοινών ήταν τόσο θερμή, ενώ και το κανάλι πίστευε τόσο στο τελικό αποτέλεσμα, που το πράσινο φως δόθηκε πριν την τηλεοπτική προβολή έστω και ενός επεισοδίου.

3. Γυναίκες μπροστά και πίσω από την κάμερα

Δεν είναι συχνό φαινόμενο να παρακολουθούμε σειρές στις οποίες οι γυναίκες όχι μόνο βρίσκονται σε ρόλο αδιαμφισβήτητου πρωταγωνιστή, αλλά και εμφανίζονται τόσο πολυεπίπεδες, αιχμηρές και παθιασμένες όσο η Eve (Sandra Oh) και η Villanele (Jodie Comer). Ακόμη πιο σπάνιες, όμως, είναι οι παραγωγές με τόσες – και τόσο ταλαντούχες – γυναίκες πίσω από τις κάμερες. Το πιθανότερο είναι ότι έχεις ήδη ακούσει ότι το σενάριο της πρώτης σεζόν το χρωστάμε στην πένα της Phoebe Waller-Bridge (του λατρεμένου Fleabag), η οποία είναι μέχρι και σήμερα μια από τους κεντρικούς συντελεστές, ως executive producer. Έκτοτε, τα σκυτάλη του σεναρίου έχουν πάρει οι εξαιρετικές Emerald Fennel και Suzanne Heathcote, ενώ ανυπομονούμε για την πρεμιέρα της φετινής σεζόν, σε σενάριο της Laura Neal, στην οποία οφείλουμε το έτερο διαμαντάκι των τελευταίων ετών, Sex Education.

4. Fashion killer

Αν και πρωταγωνίστρια της σειράς – και «όχημά μας» στο δολοφονικό κόσμο της – είναι η Eve, την παράσταση αναπόφευκτα κλέβει η Villanele, χάρη στην παράξενη ψυχοπαθολογία της, το δαιμόνιο χιούμορ της, τα ευφάνταστα ρούχα – στα όρια του κοστουμιού – που επιλέγει και, φυσικά, τους εξαιρετικά θεατρικούς τρόπους που χρησιμοποιεί για να εξοντώσει τα θύματά της. Τα οποία, παρεμπιπτόντως, είναι τόσο πολλά, ώστε χρήστες του Reddit να έχουν καταβάλει προσπάθεια για να κάνουν το λογαριασμό. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, στη διάρκεια των τριών σεζόν που έχουν προβληθεί, έχει δολοφονήσει 37 άτομα. Λέτε φέτος να τα εκατοστίσει;

5. Η πολιορκία της Sandra Oh…

Από τη στιγμή που ξεκίνησε να γράφει το σενάριο, η Phoebe Waller-Bridge ήξερε ότι ήθελε να δει στον ρόλο της Eve την Sandra Oh, που μέχρι τότε είχε αποδείξει ξανά και ξανά το ταλέντο της. Εκείνη, όμως, εργαζόταν σε άλλα projects εκείνη την περίοδο, με αποτέλεσμα αρχικά να απορρίψει την πρόταση. Η επιμονή της Waller-Bridge, καθώς επίσης και ο θαυμασμός που έτρεφε η Oh στη δουλειά της, ευτυχώς τη μετέπεισαν. Χωρίς αυτή, σίγουρα η σειρά δεν θα ήταν η ίδια.

6. …και η δυσπιστία της

Αν και είχε ήδη συμπληρώσει 30 χρόνια επιτυχημένες καριέρας στην υποκριτική, η ασιατικής καταγωγής Sandra Oh είχε συνηθίσει να την προσλαμβάνουν για υποστηρικτικούς ρόλους – για τη σύντροφο ή την κολλητή κάποιου, όπως είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της. Έτσι, όταν διάβασε εντέλει το σενάριο του Killing Eve, κάλεσε την ατζέντισσά της απορημένη. Δεν μπορούσε να καταλάβει για ποιο ρόλο την ήθελαν, αφού η Villanele προφανώς προοριζόταν για μια νεότερη ηθοποιό. Και το ενδεχόμενο να την προσλάβουν ως κεντρική ηρωίδα της φαινόταν απίθανο.

7. Killing Eve ft Fleabag

Οι παραγωγή της σειράς ήθελαν πολύ να δουν τη Waller-Bridge να συμμετέχει σε αυτή και ως ηθοποιός. Η ίδια αρχικά δελεάστηκε από την πρόταση, επιχείρησε να αναπροσαρμόσει κάποιον από τους χαρακτήρες που είχε γράψει, αλλά εντέλει δεν μπορούσε να δει τον εαυτό της σε κανένα ρόλο και προτίμησε να παραμείνει στα παρασκήνια. Όσο κι αν λυπόμαστε που δεν είδαμε τη φλεγματική ηθοποιό να… πεθαίνει από το χέρι της Villanele, οφείλουμε να της αναγνωρίσουμε την επιμονή στη δημιουργική αρτιότητα.

8. Πόσες Villanele χρειάζονται για να σκοτώσουν μια Eve;

Είπαμε, η Sandra Oh είχε επιλεγεί από την πρώτη στιγμή, όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τη Jodie Comer – όσο κι αν δυσκολευόμαστε να φανταστούμε οποιαδήποτε άλλη στο ρόλο της Villanele. Η παραγωγή «είδε» συνολικά περισσότερες από 100 ηθοποιούς για το ρόλο της εξωφρενικής πληρωμένης δολοφόνου, για δυο λόγους: πρώτον, δεν ήθελαν η ηρωίδα τους να παραπέμπει σε μια στερεοτυπική ανδρική φαντασίωση «δολοφονικού θηλυκού» και δεύτερον ήξεραν ότι ήταν απολύτως αναγκαίο να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή χημεία με την Oh. Θεωρούμε πως τα κατάφεραν και τα δύο.

9. Ζώδιο και ωροσκόπος

Φυσικά, ίσως η καταλληλότητά της για το ρόλο να ήταν… καρμική, αφού όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η Villanele και η Comer έχουν γεννηθεί με μια ημέρα διαφορά. Τι θα πει αυτό; Στο πέμπτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν, η ημερομηνία γέννησης της Villanele (12 Μαρτίου 1993) εμφανίζεται στην οθόνη ενός υπολογιστή. Η Jodie Comer έχει γεννηθεί στις 11 Μαρτίου του 1993.

10. Μια σημαντική εξαίρεση

Η Oh ανήκει στους ηθοποιούς που δεν αντέχουν να βλέπουν τον εαυτό τους στην οθόνη. Όμως το Killing Eve την είχε ιντριγκάρει σε τέτοιο βαθμό, και περιείχε τόσες σκηνές το τελικό αποτέλεσμα των οποίων δεν μπορούσε να φανταστεί, που έκανε binge watching τα πρώτα τρία επεισόδια. Εμείς, Sandra, τα έχουμε δει όλα – και περισσότερες από μία φορές.

10+1. Αρώματα μέσα και έξω από την οθόνη

Υπάρχουν δυο ενδιαφέρουσες ιστορίες αρωμάτων που συνδέονται με τη σειρά. Αποφεύγοντας τα spoiler, θα αναφέρουμε ότι ένα θύμα της Villanele πεθαίνει εισπνέοντας ένα νευροτοξικό παράγοντα που η δολοφόνος είχε τοποθετήσει στο μπουκάλι ενός αρώματος. Το γεγονός αυτό, ανέβαλε την πρεμιέρα της σειράς στη Μεγάλη Βρετανία κατά αρκετές εβδομάδες, καθώς λίγες ημέρες πριν την προγραμματισμένη προβολή της, μια γυναίκα πέθανε με ανατριχιαστικά παρεμφερή τρόπο στην περιοχή του Salisbury, σε μια υπόθεση που συνδεόταν με την απόπειρα δολοφονίας ενός ρώσου πρώην μυστικού πράκτορα, του Sergei Skripal. Ως αποτέλεσμα, οι συντελεστές θεώρησαν ότι θα ήταν προσβλητικό να μείνουν πιστοί στον αρχικό προγραμματισμό τους.

Ωστόσο, υπάρχει και μια πιο ευχάριστη αρωματική ιστορία που συνδέεται με το Killing Eve: μίλια μακριά, στο Άντβερπ του Βελγίου, λίγο καιρό μετά την πρεμιέρα της σειράς, μια αρωματοποιός, η Kamila Aubre, είδε τις πωλήσεις ενός αρώματος που παρήγαγε να εκτινάσσονται. Ο λόγος; Όχι μόνο το προϊόν της ονομαζόταν La Villanele, αλλά, όπως έμαθε αργότερα, έκανε και την εμφάνισή του σε ένα από τα επεισόδια.

Από τις 27 Φεβρουαρίου, η λίστα με τα εντυπωσιακά facts είναι σίγουρο ότι θα μεγαλώσει κι άλλο, αφού η τέταρτη και τελευταία σεζόν δεν μπορεί παρά να φέρει το δυναμικό και ανατρεπτικό φινάλε που αναλογεί σε μια εκπληκτική παραγωγή. Μέχρι τότε, έχουμε όλο το χρόνο για μια καλή επανάληψη των πρώτων τριών κύκλων που είναι διαθέσιμοι on demand στο Vodafone TV.

Αν δεν είσαι ήδη συνδρομητής, λύσεις υπάρχουν: μέσα σε λίγα απλά βήματα μπορείς να συμπληρώσεις την online εγγραφή σου στο vodafone.gr και να εγκαταστήσεις το Vodafone TV App στο κινητό, την τηλεόραση ή το tablet σου, για να παρακολουθείς εντελώς δωρεάν για ένα μήνα όλο το πλούσιο περιεχόμενο Vodafone TV, χωρίς αποκωδικοποιητή και χωρίς δέσμευση συμβολαίου.

Εκτός από το Killing Eve, εκεί θα βρεις και αποκλειστικό περιεχόμενο HBO, δημοφιλή κανάλια και νέες και αγαπημένες σειρές και ταινίες για μικρούς και μεγάλους, αλλά και έναν εκτεταμένο on demand κατάλογο που ανανεώνεται κάθε μήνα με μεγάλες πρεμιέρες αμέσως μετά το σινεμά, συναρπαστικές σειρές και ανατρεπτικά ντοκιμαντέρ.

Ανακάλυψε τα νέα πακέτα Vodafone TV εδώ.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024