Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στρατιώτες και πολίτες μια γροθιά απέναντι στους Ρώσους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στρατιώτες και πολίτες μια γροθιά απέναντι στους Ρώσους

Η αρχισυντάκτρια του Euromaidan Press μίλησε στο MEGA και, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «δε θα παραδοθούν».

Για τέταρτη ημέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις στην Ουκρανία. Το Κιέβο και άλλες μεγάλες πόλεις πολιορκούνται. Οι ρωσικές δυνάμεις, που έχουν εισβάλει, διευρύνουν την επίθεσή τους προς όλες τις κατευθύνσεις

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε η αρχισυντάκτρια του Euromaidan Press στην Ουκρανία, Alya Shandra, σχετικά με την κατάσταση στη χώρα.

«Οι Ουκρανοί ξέρουν ότι είναι μόνοι τους»

«Οι Ρώσοι κυριαρχούν σε κάποια μέρη, οι δικοί μας αντιστέκονται σε κάποια άλλα. Προσπαθούν να ελέγξουν το Κίεβο. Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας λέει ότι ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί περισσότερα θύματα και πλήγματα από κάθε άλλο πόλεμο στις πρώτες ημέρες», είπε και πρόσθεσε:

«Όλη η χώρα είναι ενωμένη και μπορείς να το νιώσεις αυτό στον αέρα. Γιατί ξέρουμε ότι είμαστε μόνοι μας και ότι υπερασπιζόμαστε την αλήθεια. Βλέπω για παράδειγμα δωρητές αίματος, πήγαν σε ένα σημείο αιμοδοσίας, άνοιγε στις 8 και στις 3 το μεσημέρι στέκονταν ακόμα στην ουρά. Αυτό δείχνει πόσο ενωμένος είναι ο κόσμος, όλοι θέλουν να βοηθήσουν».

«Άμαχοι έχουν πάρει όπλα»

«Οι άνθρωποι είναι οργισμένοι με αυτό που συμβαίνει. Άμαχοι πολίτες εντάχθηκαν στην εδαφική άμυνα, στου οποίους διανέμονται όπλα. Αρκετοί από αυτούς τους άμαχους έχουν κανονική δουλειά αλλά έχουν παρακολουθήσει στρατιωτικές εκπαιδεύσεις τα σαββατοκύριακα για να εκπαιδευτούν. Ταυτόχρονα όμως και οι στρατιώτες μας είναι πολύ αποφασισμένοι. Οι άνθρωποι νιώθω ότι δε θα παραδοθούν», υπογράμμισε η ίδια.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024