
Ουκρανία: 15 Έλληνες γιατροί σπεύδουν για φροντίδα προσφύγων
Τι ανακοινώθηκε την Κυριακή από το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).
Ανθρωπιστική βοήθεια, για την στήριξη του πληττόμενου Ουκρανικού λαού έχει οργανώσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
O Προέδρος Γ. Πατούλης, ζήτησε να τεθεί σε ετοιμότητα, η Ομάδα Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συμμετέχει στην ανθρωπιστική βοήθεια στις πληττόμενες περιοχές.
Επίσης το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πρόκειται να αποστείλει 20 κούτες, με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προξενείου της Ουκρανίας.
Παράλληλα ο ΙΣΑ, ζήτησε από όσα μέλη του γνωρίζουν Ουκρανικά και Ρωσικά να συμβάλλουν στην περίθαλψη των προσφύγων. Ήδη 15 γιατροί έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα του ΙΣΑ.
Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για όσα συμβαίνουν στον Ουκρανικό λαό. Κανένας πόλεμος δεν είναι ανεκτός τον 21ο αιώνα. Οφείλουμε ως χώρα να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται σκληρά. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής οργανώνουν δράσεις ενίσχυσης των αμάχων και των προσφύγων. Έστω και την ύστατη στιγμή, προσευχόμαστε και ελπίζουμε για κατάπαυση του πυρός. Πρέπει άμεσα να σταματήσει η εισβολή και να σωθούν χιλιάδες ζωές που κινδυνεύουν. »
- Διευκρινίσεις Μπουγά για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – «Η τροπολογία δεν επηρεάζει τις αρμοδιότητές της»
- Μετά το Ρολάν Γκαρός, χάνει και το Γουίμπλεντον ο Κάρλος Αλκαράθ (pic)
- Ρούμπιο και Γκουτέρες συνομίλησαν για το Ιράν, την επισιτιστική ασφάλεια και τον Έμπολα
- Βρέθηκε το κανόνι του Κλιντ Ίστγουντ στο «Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» – Πού ήταν;
- ΗΠΑ: Πτώση της δημοτικότητας του Τραμπ στο 35% – Δύο στους δέκα Ρεπουμπλικάνους αποδοκιμάζουν το έργο του
- Γιάγια Τουρέ ή Ιγκόρ Μπίσκαν το δίλημμα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας



