
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ερντογάν προσκαλεί τον Πούτιν στην Τουρκία – Ρόλο μεσολαβητή διεκδικεί ο Τούρκος προέδρος
Ο Ερντογάν μετά τη συνομιλία του με τον Ζελένσκι ζητά και από τον Πούτιν να πάει στην Τουρκία προκειμένου να συνομιλήσουν για την Ουκρανία
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι προσκάλεσε τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν να επισκεφθεί την Τουρκία για διαπραγματεύσεις σχετικά με διπλωματικές λύσεις στον πόλεμο στην Ουκρανία, μετέδωσε το Σάββατο το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TGRT, όπως αναφέρει το TASS.
«Πρέπει να σταθούμε στην πλευρά της ειρήνης. Ζήτησα από τον Πούτιν να επισκεφθεί την Τουρκία. Οι διπλωματικοί δρόμοι δεν πρέπει να είναι κλειστοί», ανέφερε το κανάλι επικαλούμενο τον πρόεδρο.
Οι προσπάθειες της Άκυρας
Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ευχαρίστησε με ένα tweet τον Ερντογάν γιατί όπως ανέφερε η Τουρκία θα απαγόρευε τη διέλευση των ρωσικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα.
Αργότερα όμως Τούρκος αξιωματούχος υποστήριξε ότι η Άγκυρα δεν έχει ακόμη λάβει μια τελική απόφαση αναφορικά με το ενδεχόμενο κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου για τα ρωσικά πλοία.
Είναι προφανές ότι η Άγκυρα επιχειρεί να ισορροπήσει μεταξύ Κιέβου και Μόσχας και να παίξει ρόλο μεσολαβητή καθώς επικοινωνεί και με τις δύο πλευρές.
- Νέος Κόσμος: Παραμένει ταμπουρωμένος στο διαμέρισμα ο 55χρονος που είχε χτυπήσει τη μητέρα του
- Η εξίσωση του Γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ – Τις επόμενες ώρες οι τελικές αποφάσεις του Ανδρουλάκη
- Η επιδημία ιλαράς εντείνεται στην Αμερική – Καμπανάκι εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου
- D4vd: Εντοπίστηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας στο iCloud του – Κατηγορείται για τον διαμελισμό 14χρονης
- Κρήτη: Μεγάλης διάρκειας ο σεισμός των 5,7R στο Λασίθι – Ανησυχία για τους μετασεισμούς
- Πρώην παίκτης του Ολυμπιακού κάνει καριέρα στο YouTube!





