Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι «καυτές» εξελίξεις στην Euroleague
Άνω κάτω η Euroleague με παίκτες να αποχωρούν από τις ρωσικές ομάδες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Τα νέα δεδομένα στη διοργάνωση και οι τελευταίες εξελίξεις.
Την ώρα που όλος ο πλανήτης παρακολουθεί σοκαρισμένος τις εξελίξεις στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, ούτε ο αθλητισμός μένει ανεπηρέαστος. Το μπάσκετ και ειδικότερα η Euroleague έχουν επηρεαστεί άρδην από τα τραγικά γεγονότα, με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης να δείχνει πάντως αντανακλαστικά στο σύνολό της.
Τι αλλάζει στην Euroleague
Στο επίκεντρο όπως είναι λογικό έχουν βρεθεί οι τρεις ρωσικές ομάδες που συμμετέχουν στη Euroleague, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνικς Καζάν, οι οποίες όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (25/2) μετά την τηλεδιάσκεψη των 18 συλλόγων, θα παίζουν τα εντός έδρας παιχνίδια τους εκτός Ρωσίας μέχρι νεοτέρας.
Σύμφωνα με την απόφαση της Παρασκευής λοιπόν, ο Παναθηναϊκός που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Ζενίτ (11/3) και την Ούνιξ (24/3) μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, θα παίξει αυτά τα ματς σε ουδέτερο έδαφος χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστή η τοποθεσία. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, δεν επηρεάζεται από τα παραπάνω καθώς έχει παίξει ήδη και με τις τρεις ρωσικές ομάδες εκτός έδρας.
Αξίζει επίσης να αναφερθούμε και στη VTB League η οποία μετράει ήδη δύο απώλειες λόγω των γεγονότων. Μετά την εσθονική, Κάλεφ Κράμο, που έκανε την αρχή, και η Ζιέλονα Γκόρα αποχώρησε από το πρωτάθλημα εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο και οι δύο ομάδες την αποστροφή τους προς της Ρωσία. Τέλος, με επίσημη επιστολή της η ουκρανική ομοσπονδία ζήτησε από τη FIBA να μην επιτρέψει σε καμία ρωσική ομάδα είτε σύλλογο είτε στην εθνική, να λάβει μέρος στις διοργανώσεις της.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, το πλήγμα για το ρωσικό μπάσκετ, αλλά και τον αθλητισμό της χώρας γενικότερα θα είναι τεράστιο μετά την απόφαση για εισβολή στην Ουκρανία, αλλά όταν καθημερινά χάνουν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι, αυτό μάλλον είναι το μικρότερο πρόβλημα.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας και θα κυνηγήσει την πρωτιά στη regular season της Euroleague, την ώρα που ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει μέχρι και την 6η θέση.
Ξεχωριστή βραδιά για τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς κόντρα στη Βιλερμπάν έγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία της Euroleague με 300 παιχνίδια στον πάγκο της ίδιας ομάδας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ικανοποιημένος με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βιλερμπάν, ωστόσο επεσήμανε ότι τα επόμενα κρίσιμα ματς είναι αυτά που θα κρίνουν την πορεία της ομάδας του στη regular season. - Τι είπε μετά το ματς ο Σάσα Βεζένκοφ.
Στο στόχαστρο των βραζιλιάνικων ΜΜΕ για ακόμη μια φορά βρέθηκε ο Νεϊμάρ μετά από σεξιστικό σχόλιο που έκανε κατά διαιτητή, στο τελευταίο ματς της Σάντος.