Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός: Ο ρεαλισμός, ο δίκαιος αποκλεισμός και το υστερόγραφο

Ολυμπιακός: Ο ρεαλισμός, ο δίκαιος αποκλεισμός και το υστερόγραφο

Το πλάνο Μαρτίνς στηριζόταν στο… μισό μηδέν, το λάθος του Λαλά όμως δεν άφησε περιθώρια…

Από την πρώτη μέρα της κλήρωσης άπαντες γνώριζαν πως ο βαθμός δυσκολίας για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Αταλάντα ήταν πολύ μεγάλος. Οι Ιταλοί ήταν φαβορί, όπως και μετά το ματς στο Μπέργκαμο. Και οι Ιταλοί εντέλει προκρίθηκαν δίκαια στην επόμενη φάση με τρόπο που πιστεύω πως και οι ίδιοι δεν περίμεναν. Πολύ πιο εύκολα από ό,τι πίστευαν. Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί το πλάνο του Μαρτίνς που ήταν απολύτως ρεαλιστικό και στο Μπέργκαμο και στο Καραϊσκάκη δεν μπόρεσε να λειτουργήσει στη ρεβάνς.

Ο πορτογάλος τεχνικός ήξερε πως δεν έχει την δυνατότητα να πάρει ρίσκα και πως θα πρέπει να «κοπιάρει» το πρώτο ματς βελτιώνοντας ανασταλτικά την εικόνα της ομάδας (σε σχέση με το πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου) και ψάχνοντας μέσα από την ποιότητα που διαθέτει το ρόστερ του (και) μεσοεπιθετικά ένα γκολ που θα τον στείλει τουλάχιστον στην παράταση.

Το κλειστό παιχνίδι ήταν ο βασικός στόχος του Μαρτίνς όπως φάνηκε και κατά τη διάρκεια του αγώνα έως το 41΄όπου ήρθε το τραγικό λάθος του Λαλά και το 0-1. Ένα γκολ που «έκοψε τα πόδια» των Ερυθρολεύκων, ψαλίδισε κατά πολύ τις ελπίδες και τελικά οδήγησε στο πικρό αντίο με το βαρύ 0-3 που διαμορφώθηκε από τα δύο εξαιρετικά γκολ του Μαλινόφσκι.

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κάνει και φέτος την υπέρβαση και να βάλει την Αταλάντα δίπλα από Μίλαν, Άρσεναλ και Αϊντχόβεν κυρίως γιατί οι Ιταλοί δεν του το επέτρεψαν. Σαφέστατα ο Ολυμπιακός δεν είναι στην καλύτερή του κατάσταση, ειδικά για τόσο υψηλού επιπέδου αναμέτρηση, όμως μέσα από τα ματς με την Αταλάντα θα έχει την ευκαιρία, διαβάζοντάς τα σωστά, να επιστρέψει την επόμενη σεζόν πιο δυνατός.

Έως τότε, χρειάζεται ηρεμία και συγκέντρωση στους εγχώριους στόχους, ώστε να κλείσει η χρονιά όπως πρέπει.

Υ.Γ. Κατανοητή η απογοήτευση από έναν αποκλεισμό, μια ήττα και μια κακή βραδιά. Όμως το να ακολουθεί ισοπέδωση για μια ομάδα που έχει πετύχει πολλά και έχει προσφέρει πολλά είναι τουλάχιστον λάθος. Στα δύσκολα δείχνεις την στήριξη στην ομάδα που αγαπάς, στους πανηγυρισμούς είναι εύκολο…

Υ.Γ.1: Μου λέει ένας φίλος μου, είδες ρε ο ΠΑΟΚ πέρασε. Του απαντάω, δηλαδή αδελφέ θες να χάσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός για να παίξει στο Κόνφερενς για να έχει τη δυνατότητα να παίζει σε ομίλους σαν του ΠΑΟΚ και ως ανίσχυρος με αντιπάλους όπως η Μίντιλαντ. Προτιμάς επίσης αν πάρει το πρωτάθλημα, να αποκλείεται από τα προκριματικά του Τσου Λου για να παίζει Γιουρόπα και είτε να αποκλειστεί και από εκεί για πάει στο Κόνφερενς είτε να παίζει για να βγει τρίτος στον όμιλο του Γιουρόπα για να πάει στο Κόνφερενς.

Προτιμάς δηλαδή να μην υπάρξει ποτέ ξανά σεντόνι που θα τεντώνει στο Καραϊσκάκη, όπως στις υπόλοιπες ομάδες ή τον ΠΑΟΚ για παράδειγμα που δεν το έχει δει ποτέ. Απάντηση δεν πήρα…

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024