Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολέμος στην Ουκρανία - Παπανδρέου: Ηγέτες με αναθεωρητικές ορέξεις θα αξιοποιήσουν τις κινήσεις Πούτιν

Πολέμος στην Ουκρανία – Παπανδρέου: Ηγέτες με αναθεωρητικές ορέξεις θα αξιοποιήσουν τις κινήσεις Πούτιν

Πόλεμο παραλογισμού χαρακτήρισε την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο Γιώργος Παπανδρέου

Ηγέτες με αναθεωρητικές ορέξεις, θα αξιοποιήσουν είτε τη νίκη, είτε την ανοχή για τις πράξεις του Πούτιν απέναντι στην Ουκρανία, τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου σε παρέμβασή του στη Βουλή εκφράζοντας καταδίκη για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που υπονομεύει κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πως από τις κυρώσεις που επιβάλει η Δύση στη Ρωσία είναι και μια ευκαιρία για βαθύτερη ενοποίηση της Ευρώπης. Τόνισε δε, ότι η Ελλάδα χρειάζεται εθνική στρατηγική αλλά και ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις που για να επιτευχθούν θα πρέπει να αλλάξει στάση η κυβέρνηση.

«Είναι βαριά η σκιά της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία με ανυπολόγιστο κίνδυνο για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ειρήνη! Υπονομεύει κάθε αρχή του Διεθνούς Δικαίου και του δικαιώματος αυτοδιάθεσης κάθε λαού. Η υφήλιος παρακολουθεί με δέος τις δραματικές εξελίξεις σε έναν πόλεμο παραλογισμού! Θα εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα για το πως θα αντιδράσει η παγκόσμια κοινότητα για το αν θα επικρατήσουν οι αρχές του Διεθνούς Δικαίου ή θα δοθεί το μήνυμα ότι επικρατεί γυρίσαμε στις εποχές του δικαίου του ισχυρού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε:

«Βρισκόμαστε σε μια ρευστή κατάσταση για το τι θέλει ο Πούτιν αλλά και τις πιθανές κινήσεις των ΕΕ και ΗΠΑ. Η κατάσταση αυτή θα προκαλέσει αλλαγές πολιτικές στην Ευρώπη και όχι μόνο! Βραχυπρόθεσμα έχουμε κυρώσεις που όλοι θα πονέσουμε- και οι αγρότες- αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να αποτελέσουν ιστορική ευκαιρία για βαθύτερη ενοποίηση ΕΕ».

«Το πιο ανησυχητικό αλλά και ανεύθυνο από πλευράς Ρωσίας είναι ότι η ίδια είναι πυρηνική δύναμη και αναμετριέται -έμμεσα έστω- με δυνάμεις της Δύσης, που επίσης έχουν πυρηνικά όπλα. Για τον λόγο αυτό, καθοριστικής σημασίας για την Ευρώπη και την ανθρωπότητα θα είναι όχι μόνο η καταδίκη παρόμοιων πράξεων, αλλά και η τελική έκβαση αυτής της σύγκρουσης. Βρισκόμαστε σε μια ρευστή κατάσταση και όσον αφορά το τι θέλει ο Πούτιν αλλά και λόγω πιθανών κινήσεων Ευρώπης και ΗΠΑ», κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024