Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανακάμπτουν με κέρδη 1% οι ευρωαγορές

Ανακάμπτουν με κέρδη 1% οι ευρωαγορές

Eπιχειρούν να ανακτήσουν μέρος του εδάφους που χάθηκε κατά το sell off που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή στη Ρωσία

Με κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι με τη βοήθεια της χθεσινοβραδυνής ανάκαμψης της Wall Street, επιχειρούν σήμερα να ανακτήσουν μέρος του εδάφους που χάθηκε κατά το sell off που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή στη Ρωσία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1%, με σχεδόν όλους τους κλάδους του να βρίσκονται σε θετικά εδάφη. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,11% στις 7.287 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,38% στις 14.246 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,77% στις 6.571 μονάδες.

Οι αγορές βλέπουν ότι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι τηρούν πιο μετριοπαθή στάση απέναντι στη Ρωσία, σε μια προσπάθεια να μειωθεί ο γεωπολιτικός κίνδυνος. Τα νέα μέτρα δεν αποσυνδέουν τη Ρωσία από το διεθνές τραπεζικό σύστημα SWIFT ή δεν στοχεύουν στις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου της, κινήσεις που θα μπορούσαν να είχαν σοβαρές επιπτώσεις στις δυτικές οικονομίες ακριβώς καθώς ανακάμπτουν από τη ζημιά που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19.

Σε επίπεδο τίτλων, ο γερμανικός όμιλος χημικών προϊόντων BASF σημειώνει απώλειες σχεδόν 4%, αφού προέβλεψε μείωση των λειτουργικών κερδών το 2022, καθώς η αλυσίδα εφοδιασμού του παραμένει ευάλωτη.

Η Swiss Re επίσης χάνει 3,5%, αφού ανακοίνωσε μικρότερα του αναμενομένου κέρδη το 2021, με την αντασφαλιστική εταιρεία να παρουσιάζει μερική ανάκαμψη από την πανδημία του κορωνοϊού παρά τις μεγάλες αξιώσεις από φυσικές καταστροφές.

Πηγή: OT

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024