Συνεδριάζει εκτάκτως το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ
Νωρίτερα, σε δήλωσή του ο Γενς Στόλτενμπεργκ είχε καταδικάσει την «απερίσκεπτη και απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία» υπογραμμίζοντας ότι «θέτει σε κίνδυνο αμέτρητες ζωές αμάχων».
Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση σήμερα το πρωί σε επίπεδο πρεσβευτών, στις 08:30 (09:30 Ελλάδος) για να αντιμετωπίσει την κατάσταση στην Ουκρανία και τις συνέπειες της απρόκλητης επίθεσης της Ρωσίας ανέφερε αξιωματούχος του ΝΑΤΟ σε ερώτηση της ΕΡΤ τονίζοντας ότι ο Γενικός Γραμματέας παρακολουθεί στενά την κατάσταση.
Νωρίτερα, σε δήλωσή του ο Γενς Στόλτενμπεργκ είχε καταδικάσει την «απερίσκεπτη και απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία» υπογραμμίζοντας ότι «θέτει σε κίνδυνο αμέτρητες ζωές αμάχων».
«Για άλλη μια φορά, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις μας και τις άοκνες διπλωματικές προσπάθειές μας, η Ρωσία επέλεξε τον δρόμο της επιθετικότητας εναντίον μιας κυρίαρχης και ανεξάρτητης χώρας» αναφέρει ο κ. Στόλτενμπεργκ.
Προσθέτει ότι «πρόκειται για σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια. Καλώ τη Ρωσία να σταματήσει αμέσως τη στρατιωτική της δράση και να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».
« Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των επιθετικών ενεργειών της Ρωσίας. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας σε αυτή την τρομερή στιγμή. Το ΝΑΤΟ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί όλους τους συμμάχους (του)», καταλήγει ο ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
- Πού οδηγούν την τιμή της ζάχαρης τα GLP-1 φάρμακα;
- Μπορεί το χαβιάρι να δώσει ώθηση στις πωλήσεις των McDonald’s;
- Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]
- Οι ΗΠΑ κλείνουν το γραφείο της DEA στη Δομινικανή Δημοκρατία εξαιτίας κατηγοριών για διαφθορά
- Συμφωνία Ταϊβάν – ΗΠΑ με μείωση των δασμών και αύξηση των αγορών αμερικανικών προϊόντων
- Γουατεμάλα: Ο δημοσιογράφος Ρουβέν Σαμόρα βγαίνει από τη φυλακή και τίθεται σε κατ’ οίκον κράτηση
- Από «ζόμπι» σε γίγαντα της AI – Πώς η SK Hynix έγινε ο κρυφός σύμμαχος της Nvidia
- Στην ΑΕΚ μέχρι το 2027 ο Πέτρος Μάνταλος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/jeswin-thomas-UiL3INnJzQw-unsplash-1-315x220.jpg)










![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-128x85.jpg)

![Πλοία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στην Καραϊβική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/uss-truxtun-315x220.jpg)








![Πρέπει να συμφωνήσουμε με το Ιράν αλλιώς θα γίνει πολύ τραυματικό για αυτούς, λέει ο Τραμπ [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-12T191336Z_264098808_RC2JKJAS38F8_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442